Gallerioissamme nyt

Uutiset ja tapahtumat

BAMBU HELLSTEDT

Galleria Arthur 3.–31.8.2021

Bambu Hellstedt: Äiti ja lapsi (2020, kiinantussi ja lyöntikulta kankaalle, 16 x 16,5 x 2 cm)

Bambu Hellstedt: Inhimillinen eläin – eläimellinen ihminen

Aina yhtä kiehtovaa tutkimuksen kohteena. Meillä on niin pienenpieni ero isoihin apinoihin, ja kuitenkin haluamme olla huomaamatta samankaltaisuuttamme. Ylennämme itsemme niin mielellämme jonnekin korkealle eläimellisyyden yläpuolelle. Miksi on niin vaikeaa tunnustaa olevansa osa eläinkuntaa? Sen myöntäminen auttaisi ymmärtämään monenmoista kummallisuutta meissä itsessämme.

– Bambu Hellstedt

Bambu Hellstedtin teokset Taidelainaamossa
Bambu Hellstedtin verkkosivut

Taidelainaamo noudattaa AVIn ajankohtaisia turvallisuusohjeita. Vieraillessasi muistathan tutut ohjeistukset: asioithan meillä ainoastaan terveenä maskia sekä käsidesiä käyttäen. Tarvittaessa tarjoamme sinulle maskin. Pidäthän turvavälit ja yskithän tarpeen tullen kyynärtaipeeseen tai nenäliinaan.

Taidelainaamo | Galleria Arthur

Rikhardinkadun kirjasto, Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki

+358 (0)50 470 5298 •

Avoinna ajanvarauksella ti–pe klo 12–18, la–su klo 12–16

www.taidelainaamo.fi | www.helsingintaiteilijaseura.fi

AJATUS KAUPUNKILOMASTA – POIMINTOJA TAIDELAINAAMON VALIKOIMASTA

Galleria Rikhard 2.–31.8.2021

Sari Poijärvi: Ateena, Kreikka sarjasta From This Life (2005, valokuva, 60 x 60 cm)

Ajatus kaupunkilomasta – poimintoja Taidelainaamon valikoimasta

Otoksia ulkomaiden ja kotimaan kohteista. Ajatus matkailusta, kaipuu uusiin sekä tuttuihin paikkoihin, jotka tyhjillään odottavat matkailijoiden saapumista. Menneiden matkojen muistelu lomakuvia katselemalla, uusista reissuista haaveilu torikahvilan tunnelmassa. Aikaa myös löytää uutta tutusta ympäristöstä.

Näyttely on kuratoitu Taidelainaamon teosvalikoimasta yhdistelemällä eri taiteilijoiden teoksia, jotka herättävät kaupunkilomatunnelman. Teokset ovat varattavissa Taidelainaamosta ja lainattavissa kuukausivuokralla näyttelyn päättymisen jälkeen.

Näyttely on avoinna Rikhardinkadun kirjaston aukioloaikoina.
Galleria noudattaa AVIn ajankohtaisia turvallisuusohjeita.

GALLERIA RIKHARD | Rikhardinkadun kirjasto, 1. krs (aula)
Avoinna kirjaston aukioloaikoina

HELSINGIN TAITEILIJASEURAN TAIDELAINAAMO

Rikhardinkadun kirjasto | Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki

Avoinna ma–to klo 12–18 ja pe klo 12–16, viikonloppuisin kiinni

+358 50 470 5298 |

www.taidelainaamo.fi

TAINA KOKKONEN

Galleria Arthur 1.–30.7.2021

Taina Kokkonen: Lullaby, 2021, kohopaino 3/3, 44 x 38 cm (65 x 57 cm)

Taina Kokkonen – Grafiikkaa

Taina Kokkosen grafiikassa valolla ja sen vivahteilla on tärkeä asema. Teoksissa kuvien keskeiset aiheet, kuten kasvit tai pallomaiset planetaariset elementit, on esitetty lähes siluettimaisesti taustalta kajastavaa vaaleutta vasten. Kajo ei aina tule pelkästään taustalta, vaan itse aiheetkin saattavat säteillä ja hehkua valoa. Teoksessa Kevät Kokkonen on vedostanut läpikuultavalle japaninpaperille ornamentaalisia kuvioita ja liimannut niitä moneen kerrokseen horisontaali- ja vertikaalikentiksi. Näin alemmat kerrokset kuultavat päällimmäisten läpi.

Taina Kokkosen teokset Taidelainaamossa
Taina Kokkosen verkkosivut