Jäsenille

Suomi 100 – HTS 50:

NÄYTTELYHAKU KVINTETTIIN, dl 15.5.

Jatkuvuus ja Katoavaisuus

Helsingin Taiteilijaseura järjestää jäsenilleen osana juhlavuoden Kvintetti-kokonaisuutta jurytetyt yhteisnäyttelyt, joille on varattu runsaasti tilaa. Näyttelyt levittäytyvät Kanneltalon galleriaan ja ympäristöön sekä Malmitalon galleriaan, aulaan ja parvelle syyskuussa 2017.

HTS 50 juhlavuoden ohjelma on myös osa Suomi 100 -ohjelmistoa.

Kanneltalon ja Malmitalon näyttelyt muodostavat teemallisen parin: Kanneltalossa ja ympäristössä väljänä teemana on ”katoavaisuus” ja Malmitalossa ”jatkuvuus”. Teemoja voi tarkastella myös Suomen nykyisyyden ja tulevaisuuden valossa sekä Suomi 100 -juhlavuoden yhdessä-teeman kautta katoavaisuutta ja jatkuvuutta ajatellen.

Malmitalossa näyttely on esillä 31.8.–23.9.2017, avajaiset keskiviikkona 30.8.

Kanneltalossa ja ympäristössä näyttely on esillä 8.9.–30.9.2017, avajaiset torstaina 7.9.

Näyttelypariin on yhteinen haku ja hakea voivat kaikki Helsingin Taiteilijaseuran jäsenet 1–5 teoksella, jotka liittyvät teemoihin. Teosten tekotapaa tai tekniikkaa ei rajoiteta, ehdotuksia toivotaan kakista kuvataiteen lajeista, poikkitaiteellisuutta ja performansseja unohtamatta. Tilaa on myös irrotella. Kanneltalon ympäristön mukana olo mahdollistaa ympäristötaiteellisen lähestymistavan.

Mukaan pyritään valitsemaan mahdollisimman monta tekijää. Jurytysmaksua ei peritä. Jurytyksen tekee näyttelytoimikunta. Jos seuralle ei myönnetä apurahoja juhlavuoden näyttelyitä varten, peritään mukaan valituilta osallistumismaksu. Maksu määräytyy osallistujamäärän mukaan, kuitenkin niin, että se on enintään 90 €/taiteilija. Seura perii myydyistä teoksista 30 % + alv provision.

Hakemuksen viimeinen jättöpäivä on 15.5.2017 (hakemuksen oltava perillä tuolloin).

Hakemukseen tulee liittää:

1. Hakulomake Kvintetti >>
  2. kuva-aineisto (kuvat ja kuvaluettelo) Kuvat toimitetaan muistitikulla tai cd:llä (jpg-formaatti), mutta muukaan muoto ei ole este haulle
  3. lyhyt selitys miten teos/teokset liittyvät teemaan/teemoihin
  4. ansioluettelo

Hakemus toimitetaan osoitteella:

Helsingin Taiteilijaseura

”Kvintetti”

Kalevankatu 16

00100 Helsinki

Hakemuksen voi myös tuoda Galleria Katariinaan tai laittaa gallerian ulko-oven postiluukusta.

Kaikille hakijoille ilmoitetaan päätöksestä kesäkuun 2017 aikana.

Lisätietoja antaa

Hannele Nyman, näyttelyvastaava, galleristi

gsm 0440 551 678, puh. 09 666 677

Tervetuloa mukaan!

HTS&TM-liitto_kutsuu_kuntavaalipaneeliin_27.3.2017

Vaalipaneelit 26.3.2015 ja 27.3.2017/linkit tutkimuksiin

Taiteilijan asema 2010 (Kaija Rensujeff, 2014, Taike)

Tarja Cronbergin Luovat alat ja taiteilijan toimeentulo-selonteko:

Kirsi Kaunisharju: Luovan osaamisen mahdollisuudet, Luovan talouden taloudellinen ja työllistävä merkitys, Valtakunnallinen ESR 2014–2020 – Luovaa osaamista:

Elinvoimaa yhteisöstä, Markku T. Hyyppä:

Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia-ehdotus toimintaohjelmaksi 2010–2014 Hanna-Leena Liikanen:

Jäsenkirjeet ja -tiedotteet

Jäsenkirjeet ovat ladattavissa pdf-muodossa. Esillä pidetään aina noin kolme viimeisintä jäsenkirjettä ja/tai tiedotetta.

Syys- ja kevätkokouskutsut

Täältä on ladattavissa kokouskutsut ja kulloinkin käsiteltävien asioiden materiaalit

Sääntömääräinen vuosikokous pidetään maanantaina 24.4.2017 klo 17-19 Rikhardinkadun kirjaston kokoustilassa, 1. krs.