Urbaaniluonto > Kasvun kausi-Monialaista taidekasvatusta puutarhaympäristössä

K a s v u n   k a u s i

Monialaista taidekasvatusta puutarhaympäristössä

25.11.2019 klo 9:15-15:00, Zodiak stage

Kasvun kausi on peruskoulujen opettajille, taide- ja puutarhakasvattajille, eri alojen taiteilijoille sekä kulttuuritoimijoille suunnattu seminaari. Tapahtumassa keskustellaan monialaisen taide- ja ympäristökasvatuksen toteuttamismahdollisuuksista peruskouluissa.

Tilaisuus on päätösseminaari Urbaaniluonto Plug in! –hankkeelle, jossa on vuodesta 2017 lähtien tutkittu puutarhan potentiaalia oppimistilana. Hankkeessa on kehitetty opintosuunnitelman tavoitteiden mukaisia monialaisia ja ilmiöihin pohjautuvia oppimiskokonaisuuksia, joissa on ollut keskiössä taidekasvatuksen yhteydet ympäristökasvatukseen. Toimintaympäristönä ovat toimineet kouluille perustetut puutarhat, joissa oppilaat ovat tutkineet puutarhan ilmiöitä eri oppiaineiden näkökulmasta sekä ilmaisseet niitä tanssi- ja kuvataiteen keinoin.

Urbaaniluonto Plug in! -hankkeen on toteuttanut Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu yhteistyössä Zodiak – Uuden tanssin keskuksen sekä Apollon yhteiskoulun, Malminkartanon ala-asteen ja Kannelmäen peruskoulun kanssa.

Kasvun kausi -seminaarissa kuullaan puheenvuoroja puutarha- ja ympäristökasvatuksen, tanssi- ja kuvataidekasvatuksen asiantuntijoilta, keskustellaan taiteen merkityksestä yhteiskunnassa sekä kestävästä tulevaisuudesta. Tilaisuudessa julkistetaan Urbaaniluonto Plug In! -hankkeen toiminnan aikana kehitetty oppimiskokonaisuus. Se tarjoaa konkreettisia välineitä monialaisen ja ilmiöihin perustuvan opetuksen toteuttamiseen.

Seminaari järjestetään maanantaina 25.11.2019 klo 9:15-15:00 Kaapelitehtaalla Zodiak – Uuden tanssin keskuksen näyttämöllä. Seminaari on maksuton ja pidetään suomeksi.

ZODIAK STAGE: Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki

Näyttämön sisäänkäynti on Kaapelitehtaan sisäpihalta V-lasiovista. Esteetön kulku B-rapun hissillä.

Ohjelma | Kasvun kausi 25.11.2019

8:45-9:15 aamukahvi ja ilmoittautuminen

9:15-9:30 Tervetuloa

Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulun rehtori Matti Uusikylä sekä Zodiakin yleisötyövastaava Katja Kirsi

9:30-9:40 Seminaarin avaus

Toiminnanjohtaja Riikka Mäkikoskela, Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto

9:40-10:00 Puheenvuoro: Yltäkylläisyyden ajan rikkaus ja köyhyys

Professori Arto O. Salonen, UEF

10:15-11:00 Hanke-esittely ja pedagoginen malli

Puutarhakasvattaja Janne Länsipuro, koreografi Jenni Koistinen ja kuvataiteilija Irina Schuvaloff, Urbaaniluonto Plug in! -hanke

11:00-11:20 Puheenvuoro: Puutarhaoppimista oppilaan näkökulmasta

Opettaja Jenni Joukahainen sekä 5. luokan oppilaat, Kannelmäen peruskoulu

11:20-11:40 Puheenvuoro: Puutarhaoppimista opettajan näkökulmasta

Opettajat Leni Brandt ja Lari Oresmaa, Malminkartanon ala-asteen koulu

11:40-12:40 lounas (omakustanteinen)

12:40-13:00 Puheenvuoro: Hankalia kohtaamisia puutarhassa – ympäristötaidekasvatus ja monilajinen kanssaoleminen yhteisessä maailmassa

Kuvataidekasvatuksen yliopisto-opettaja, jatko-opiskelija Henrika Ylirisku, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

13:00-13:20 Puheenvuoro: Ympäristökasvatusta puutarhassa

Ympäristökasvatuksen asiantuntija Pinja Sipari, Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry

13:20-13:40 Puheenvuoro: Tunnista tanssi – kehollisuuden mahdollisuudet kouluympäristössä

Yhteisötanssitaiteilija, tanssinkasvattaja Sanna Kuusisto

13:40-14:40 keskustelu

moderoija yleisötyövastaava Katja Kirsi, Zodiak

14:40-15:00 Lopetus

Ilmoittaudu seminaariin tästä linkistä!

Ilmoittautuminen päättyy 18.11.2019!

Voit halutessasi varata Ilmoittautumisen yhteydessä vegaanisen soppalounaan, joka toimitetaan Zodiakin näyttämön aulaan. Sopan hinta on 7,5€.

Lisätiedot ja kysymykset:

Helsingin taiteilijaseuran kuvataidekoulun rehtori Matti Uusikylä: matti.uusikylä@helsingintaiteilijaseura.fi. +358 50 470 528 3

Urbaaniluonto Plug in! –hankkeen tuottaja Terhi Pursiainen:

Päivitetyt ohjelmatiedot:

Projektia on rahoittanut Helsingin kaupunki.

Kuvat ottanut oikealta vasemmalle: Jouni Ihalainen, Anna Puhakka ja Uupi Tirronen

Lämpimästi tervetuloa!

Kutsu_PDF >