Galleria Katariinan Studio

Ville Välikangas – Hi there, I am now here, maalauksia | målningar | Paintings
2.10.-20.10.2019

 

”Maalaaminen on osa elämääni. Se on tarve muiden tarpeiden joukossa. Maalaan usein ihmisen kuvan. Erityisesti ihmisen kasvot ovat minulle loputon kiinnostuksen kohde. Maalaamani hahmot ovat keksittyjä, mutta ajattelen usein, että kuvaan teoksissa itseäni. Toivon, että joku muukin voi löytää jotain itsestään kuvieni kautta.

Maalauksissani on aina jotain konkreettista, ihmisen lisäksi esimerkiksi maisema tai puu. Yksittäiset värit tai väriyhdistelmät ovat minulle usein tunteiden symboleita. Tietysti väriyhdistelmät syntyvät myös puhtaasti maalauksen prosessin ehdottamina – joku tietty väri sopii hyvin toisen värin viereen. Maalausprosessini on usein vauhdikas. Toisaalta teoksen valmistumiseen saattaa mennä paljonkin aikaa, kun tuhoan maalikerroksia ja maalaan hävitetyn päälle taas uusia.”

  • Ville Välikangas (s. 1983) on valmistunut Lahden Taideinstituutista vuonna 2015 ja opiskellut myös Pekka Halosen akatemiassa. Hi there, I am now here on Välikankaan neljäs yksityisnäyttely. Lisäksi hän on olllut mukana useissa ryhmä- ja yhteisnäyttelyissä.
  • Näyttelyä ovat tukeneet Keravan kulttuuripalvelut ja Taiteen edistämiskeskus.
  • Galleria Katariinassa 2.10.–20.10.2019 Maalauksen monimuotoisuus Helsingin Taiteilijaseura Taidemaalariliiton juhlanäyttelyviikoilla
  • Maalauksen monimuotoisuus -erikoisopastus lauantaina 5.10. klo 14–noin 17. Katariina Salmijärvi perehdyttää maalaustekniikoiden ja maalareiden saloihin kahdessa näyttelyssä. Lähtö Galleria Katariinasta klo 14. Malmitalon galleriaan siirrytään junalla (omakustannus). Junamatka kestää 13 min, kävelyä Katariinasta asemalle 900 m ja Malmin päässä 400 m. Vapaa pääsy.
  • Kantakaupungin galleriakierros vierailee Galleria Katariinassa sunnuntaina 6.10., oppaanaan Katariina Salmijärvi, vapaa pääsy, lähtö kierrokselle Galleria Sculptorista klo 14.
  • Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 20.10. klo 14–16.