Galleria Rantakasarmi

Vaula Valpola – Hajoaminen, Uusi alku ja muita maalauksia
25.7.-18.8.2019

Kohti tuntematonta, 2018-19, öljy ja sekatekniikka kankaalle, 130 x 180cm

 

Ymmärsin, että yli viisikymppisenä en ole ainoa, joka kokee paljon hajottavia asioita. Ne voivat tulla hyvinkin tiiviiseen tahtiin kuten vanhempien sairastuminen tai kuolema, lapsien poismuutto, parisuhteen päättyminen, työelämässä roolin muuttuminen tai päättyminen.

Vanhetessa on myös mahdollisuus nähdä kokonaisuuksia, ymmärtää elämänsä historiaa, toistuvuutta ja sukupolvien taakkaa ja perintöä.

Suhde elämään muuttuu kun kokee ympärillään sekä kuolemaa että syntymää.

Halusin käsitellä hajoamista ja  uudelleen aloittamisen mahdollisuutta.

On luovuttava ja ymmärrettävä luopumisen välttämättömyys ennen kuin tulee tilaa ja mahdollisuutta uudelle.

Teokset ovat syntyneet vuosina 2018-2019.

 

Näyttely on myös 60-vuotis juhlanäyttely. 16.8.2019 galleriassa on yllätysohjelmaa, josta lisätietoja tulee myöhemmin sivulle www.vaulavalpola.com

 

Vaula Valpola on Kuvataideakatemiasta (nykyinen Taideyliopisto) vuonna 1985 valmistunut taidemaalari. Hän on pitänyt useita kymmeniä yksityisnäyttelyitä Suomessa mm Helsingissä Taidesalongissa, Turussa Auran Galleriassa, Oulussa Galleria Harmajassa ym. Hän on osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin vuodesta 1984 mm Suomessa, Italiassa, Espanjassa, Unkarissa. Hänen töitään on mm Valtion, Helsingin kaupungin taidemuseon ja Espoon kaupungin kokoelmissa.