Galleria Katariinan Studio

Susanna Iivanainen – Tides, maalauksia | målningar | Paintings
8.5.-26.5.2019

Englanninkielen sanalla tide on monia merkityksiä kuten vuorovesi, suunta, hyöky, suuntaus, virtaus, käännekohta, virta, tulva, aika, aikakausi ja ajanjakso. Useimmat merkitykset liittyvät veteen ja sen liikkeisiin. Veteen liittyviä ilmauksia käytetään usein myös kuvaamaan tunne-elämää. Puhutaan hukkumisesta, ajelehtimisesta, kellumisesta, virtaamisesta, haihtumisesta ja niin edelleen. Nämä merkitykset liittyvät Iivanaisenkin kuvamaailmaan.

Iivanainen on käsitellyt vesiaihetta maalauksissaan pitkään. Tekniikkana on musteen ja tussin lisäksi akryyli. Töissä yhdistyvät maalauksellinen, abstraktimpi ilmaisu figuratiivisiin, hallitummin kuvattuihin elementteihin. Tumma ja öinen tunnelma kuljettaa ajatukset merten syvyyksiin ja avaruuteen. Nämä elementit ja etäisyydet rinnastuvat mieleen ja sen tasoihin.

Mustemaalaussarjassa lapsihahmo yhdistyy koralliriuttaan. Koralliriutat ovat monimuotoisuudessaan sadunomaisia ja mielikuvitusta kiehtovia ympäristöjä. Riutat häviävät ilmaston lämpenemisen myötä kovaa vauhtia ja värit katoavat koralleista. Vaikka maalauksissa on leikkisä ja kepeäkin tunnelma, niin mustavalkoisuus muistuttaa myös tästä tosiasiasta. Ovatko merten puutarhat tuleville lapsille myyttisen Atlantiksen tavoin vain kadonnutta satumaailmaa?

  • Susanna Iivanainen on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta (nykyinen Aalto-yliopisto) vuonna 2006. Hän on opiskellut myös mm. Lahden muotoiluinstituutissa ja Taidekoulu Maassa. Tides on Iivanaisen kolmas yksityisnäyttely Galleria Katariinassa. Hänen teoksiaan on mm. Suomen valtion ja Suomen Taideyhdistyksen kokoelmissa. Iivanainen on Helsingin Taiteilijaseuran ja Taidemaalariliiton jäsen.

 

  • Galleria Katariinassa 8.5.–26.5.2019 Sanna Haimila maalauksia | målningar | Paintings
  • Galleriakeskiviikko 8.8, galleria avoinna klo 11–19
  • Susanna Iivanaisen ja Sanna Haimilan taiteilijatapaaminen sunnuntaina 26.5. klo 14–16