Galleria Katariina

Marjo Heino-Fihlman – Maalauksia
28.1.-15.2.2009

Maisema: taivas, heijastus, horisontti.

Vesi, valo, pimeä, yhteen sulautuvia horisontteja, korkeuseroja, määränpää.

Kuvataiteilija Marjo Heino-Fihlmanin tilaan installoituvissa maalauksissa ja maalauspalasten yhdistelmissä maisema ja heijastus, jotka horisontti jakaa, eivät välttämättä vastaa toisiaan; kuva maisemasta sisältää rikkoja, ristiriitoja. Näkyvä näkymä muuttuu heijastuksena kuvitelluksi kuvajaiseksi.

Maalausten teemoina ovat usein hiljaisuus, pimeys, kirkkaus, syvyys, mielen maisemat ja tunnetilat. Näyttelyn suuressa, monokromaattisessa seinäteoksessa Heino-Fihlman syventyy tummaan seepiaan. Se on arvaamaton väriaine, jonka syvyyttä, tummuutta ja intensiteettiä on vaikea korvata. Pienten, ”revittyjen” maalausten sarjassa tummuus kirkastuu.

Maalaustapana värin poistaminen kuvapinnalta jättää jäljelle kuvan maisemasta, joka on pelkistetty ja ankarakin ilmiasu erilaisille luonnon elementeille.

 Näyttelyn kuvagalleriaan tästä linkistä.

• Marjo Heino-Fihlman (s. 1967) on opiskellut Kuvataideakatemiassa ja Taideteollisessa korkeakoulussa. Hän on pitänyt aktiivisesti yksityisnäyttelyitä, Helsingissä viimeksi 2004, ja osallistunut ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin. Heino-Fihlman on kuratoinut useita näyttelykokonaisuuksia Satakunnassa, missä hän asuu ja työskentelee. 2002 hänet valittiin vuoden nuoreksi satakuntalaiseksi taiteilijaksi ja piti laajan näyttelyn Lönnströmin taidemuseossa Raumalla.