Galleria Katariina

Laura Pohjonen – Pienenä, grafiikkaa ja installaatio/grafik och installation/Graphics and Installation
24.2.-14.3.2010

RiippuvaisetLapsuus ja vanhemmuus tulevat taidegraafikko Laura Pohjosen teoksissa esille hienovaraisina ja voimakkaina tunnelmina. Lapsuuden herkkyys, haavoittuvuus ja kaiken ihmettelemisen kyky. Vanhemmuuden herättämät ristiriitaiset tunteet rakkaudesta ja suojelunhalusta vihaan, avuttomuuteen ja turhautumiseen.

”Haluan kuvata ennen kaikkea lapsen herkkyyttä, haavoittuvaisuutta ja ihmettelemisen kykyä. Pienuus, herkkyys ja pysähtyminen ovat asioita, jotka liian helposti jäävät aikuisten maailmassa kiireen ja tehokkuuden jalkoihin.”

Olemme kaikki olleet joskus pieniä lapsia. Mutta mitä sitten tapahtui? Miksi yhdestä tuli Mahatma ja toisesta Adolf? Näihin pohdintoihin liittyy Pohjosen teossarja Suurmiehiä. Installaatio Riippuvaiset puolestaan pohtii kysymystä voiko olla pelottavampaa asiaa kuin rajoittamaton valta toiseen ihmiseen ja riippuvuus toisesta, kuten lapsen ja vanhemman suhteessa?

Teoksissaan Pohjonen yhdistelee metalligrafiikan eri tekniikoita, ImagOnia ja puupiirrosta. Riippuvaiset- installaatio on koottu sekatekniikalla toteutetuista sätkynukeista.

Jonglööri

Näyttelyn kuvagalleriaan tästä linkistä.

• Laura Pohjonen (s. 1972) on opiskellut Kuvataideakatemiassa ja Taideteollisessa korkeakoulussa. Hän on pitänyt säännöllisesti yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin vuodesta 1997 alkaen. Pohjonen on Suomen Taidegraafikoiden ja Helsingin Taiteilijaseuran jäsen. Laura Pohjosen teos Enkeli taivaan on vuonna 2004 käyttöön otetussa, arkkitehti Anssi Lassilan suunnittelemassa Klaukkalan kirkossa, Nurmijärvellä.

Kiitokset Kordelinin rahastolle, Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahastolle ja Valtion kuvataidetoimikunnalle.

Poika on perhonen