Galleria Katariina

Erik Schutte – Teoksia
2.4.-17.4.2014

`NKRusty nail´Erik Schutte lähestyy maalausprosessia sisäänpäin kääntyen, etsien maalauksen sisäistä unenomaista tilaa. Aiemmat opinnot rakennustekniikan parissa ovat tuoneet vaikutteita teosten työstämiseen; Schutte leikkaa papereista esiin rakenteita, joihin hän lisää musteen, veden ja pigmentit, asettaen vastakkain unitilat ja niiden abstraktit vastakohdat.

Galleria Katariinan näyttely on Schutten kolmas yksityisnäyttely ja koostuu sekä varhaisemmista Hollannissa että uusista Suomessa valmistuneista teoksista. Erik Schutte valmistui Taideakatemia Minervasta (Groningen, Hollanti) vuonna 2009 ja muutti Suomeen 2010. Hän asuu sekä työskentelee Helsingissä ja on Taidemaalariliiton kokelasjäsen.

Taiteilijatapaaminen torstaina 17.4. klo 15–17.

Teostiedot: Erik Schutte: Rusty nail, 2009, muste ja pigmentit paperille/kankaalle, 195 x 145 cm

• Näyttelyn kuvagalleriaan tästä linkistä.

Works

Erik Schuttes approach to painting is the urge to `stay in´ the painting, as in a space to dream. Influenced by earlier studies in building and civil engineering he began to cut constructions out of paper to which ink, water and ironstone-pigments are applied. The show at galleria Katariina will be Schuttes third solo-exhibition in Finland and consists of earlier work from the Netherlands with new work made in Finland: small works on paper and larger paintings on paper on linen. To juxtapose dream-spaces with their larger abstracted counterparts.

Erik Schutte graduated from taideakatemia Minerva in Groningen, the Netherlands in 2009 and moved to Finland in 2010. For 2 years I have been working in my studio here in Helsinki where I live and I am kokelasjäsen with Taidemaalariliitto since 2010.

Meet the artist on Sunday, April 17th at 2-4 pm.

`Wood and rust´