Galleria Katariina

Camilla Mihkelsoo – My dear, look at you, maalauksia|målningar|Paintings
17.2.-6.3.2016

IMG_8642kutsar

Memories of Adrian, 2015, öljy levylle, 110 x 90 cm

Pian sen jälkeen kun alamme nähdä, tulemme tietoisiksi siitä, että myös me itse voimme tulla nähdyiksi. Toisen henkilön katseen kohtaaminen varmistaa, että olemme osa näkyvää maailmaa.

My Dear, Look At You -näyttelyyn olen maalannut lapsiaiheisia teoksia vanhoista valokuvista. Aikajana ulottuu viktoriaanisesta aikakaudesta 1950-luvulle. Valokuvat ovat snapshotteja menneisyydestä, otoksia ohimenevistä hetkistä joihin emme voi enää palata. Maalaaminen vanhoista valokuvista on kuin etsisi kadotettua menneisyyttä ja herättäisi eloon jotain unohdettua. Teoksiani innoittavat ajan kulku, elämän hauraus ja hetkellisyys. Mietin myös ihmisten suhdetta lapsiin. Lapset ovat vaarattomia, viattomia ja heihin on helppoa samaistua. He myös herättävät tunteita monin verroin enemmän kuin aikuiset.

”Perhaps all the dragons in our lives are princesses who are only waiting to see us act, just once, with beauty and courage. Perhaps everything that frightens us is, in its deepest essence, something helpless that wants our love.” Rainer Maria Rilke

  • Camilla Mihkelsoo (s. 1978) on valmistunut Vapaasta taidekoulusta 2014. Hän on ollut mukana ryhmä- ja yhteisnäyttelyissä. Yksityisnäyttelyllä Mihkelsoo debytoi samanaikaisesti Galleria Katariinan Studiossa ja Galleria Huudossa keväällä 2015. Mihkelsoo on Taidemaalariliiton kokelasjäsen.
  • Taiteilijatapaaminen jo sunnuntaina 21.2. klo 14–16. Camilla Mihkelsoo ja Paula Tella paikalla kertomassa näyttelyistään.
Hilda, 2015, öljy levylle, 55 x 50 cm

Hilda, 2015, öljy levylle, 55 x 50 cm