Malmitalon galleria

KAISU LUNDELIN – Kaikessa hiljaisuudessa
26.3.-18.4.2020

Korona-tilanteesta johtuen Helsingin Taiteilijaseura Suomen hallituksen linjausten mukaan sulkee toimipisteensä: Galleria Rantakasarmin Taidelainaamon sekä taidekoulun ja kurssikeskuksen ainakin 13.4. saakka. Tiedotamme tilanteesta lisää tarvittaessa. Toivomme kaikille voimia haastavaan tilanteeseen – pidetään toisistamme huolta!

Myös Malmitalo on vastaavasti suljettuna ja Kaisu Lundelinin näyttely on peruttu ja se siirretään mahdollisuuksien mukaan myöhempään ajankohtaan.

Kaisu Lundelin on kuvataiteilija, jolla on ollut useita yksityisnäyttelyitä ja hän on osallistunut myös yhteis-ja ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Hän opiskeli taidetta Vapaassa taidekoulussa 1991-96 ja suoritti kuvataiteilijan erikoistumisopinnot Lahden Taideistituutissa ja Guelphin yliopistossa Kanadassa 2008-2009. Kaisu Lundelinin teoksia on useissa julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa.

Hiljaiset hetket avartavat ajattelua, auttavat jaksamaan ja toimimaan yhä kaoottisemmassa maailmassamme.

Elämme keskellä visuaalista hälyä, keskeytyksiä, erilaisia impulsseja tulee kiihtyvään tahtiin.

Pysähtyminen on vaikeaa ja päässä olevan kohinan hiljentäminen joskus mahdotonta. Luonnossa ja työhuoneella se onnistuu parhaiten. On hiljaisempi todellisuus , jossa aistit ovat herkempinä, impulssit tulevat sisältäpäin. On rauha katsella- aistia- kuunnella- kokea- kokeilla ja löytää uusia reittejä itseensä ja työhön.

Olen kulkenut metsissä, katsellut kallioilta alas, ylös, sivuilleni, merelle. Aistit ovat auki, on pysähtymisen hetki, aika seisahtuu – on vain pieni tuulen vire, valo, tuoksut, värit.

Maalaan ja katselen työtäni. Pikkuhiljaa maalaus löytää muotonsa, sitä ennen on paljon erilaisia polkuja, joista lähden seuraamaan yhtä, joka taas haarautuu ja teen valintojani. Värit vievät paikkoihin, joita olen nähnyt- elänyt, ne muuttuvat maalauksessa – sekoittuvat vanhaan ja uuteen.

Ajattelen maalausta väylänä todellisuuteen, joka on piilossa ja peittyy hälinään ympärillämme.

Maalaukset ovat vuosilta 2019 ja 2020, ne on tehty kankaalle pigmenteillä/ akryylimediumilla ja akryyliväreillä.