Kuvataidekurssit

Kuvataidekurssit lapsille, nuorille ja aikuisille syksyllä ja keväällä Kaapelitehtaalla.

Tutustu aikuisten syyslukukauden 2021 kursseihin ja ilmoittaudu tästä >

Tutustu lasten ja nuorten syyslukukauden 2021 kursseihin ja ilmoittaudu tästä >

kuva: Katariina Kinkki

Kurssikeskuksen kuvataidekurssit aikuisille Kaapelitehtaalla.

Helsingin Taiteilijaseuran kurssikeskus tarjoaa korkeatasoisia kuvataidekursseja aikuisille ja yli 16-vuotiaille harrastajille ja aloittelijoille. Opettajat ovat pedagogisesti kokeneita kuvataiteilijoita. Opetusryhmät kokoontuvat kerran viikossa. Lukukausi kestää 12 opetuskertaa.

Vuodesta 2014 kuvataidekoulun alaisuudessa on järjestetty myös aikuisille suunnattua kuvataiteen perusopetusta. Koulutusohjelman  opiskelijavalinnat on tehty neljän vuoden jaksolle syys 2018 – kevät 2022. Tänä aikana kursseille ei oteta uusia aikuisopiskelijoita.

Tutustu aikuisten syyslukukauden 2021 kursseihin ja ilmoittaudu tästä >

Osa kursseista toteutetaan yhteistyössä Kansan Sivistystyön Liiton kanssa

Osa kursseista toteutetaan yhteistyössä Kansalaisfoorumin kanssa.

Kuvataidekurssit lapsille ja nuorille syksyllä ja keväällä Kaapelitehtaalla

Lisäksi opetuspisteinä toimii Rudolf Stainerkoulun C -koulu ja Tapanilan Hiidenkiven peruskoulu.

Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu antaa visuaalisten taiteiden yleisen oppimäärän mukaista kuvataiteen perusopetusta 7–18-vuotiaille lapsille ja nuorille, sekä varhaisiän kuvataidekasvatusta alle kouluikäisille. Opetus on monipuolista ja noudattaa tasolta toiseen etenevää opetussuunnitelmaa. Opettajat ovat pedagogisesti kokeneita kuvataiteilijoita.

Tutustu lasten ja nuorten syyslukukauden 2021 kursseihin ja ilmoittaudu tästä >

Kesäkurssit Suomenlinnassa ja Kaapelitehtaalla

Kesäviikko taiteen parissa irrottaa arjesta ja luova tekeminen virkistää! Helsingin Taiteilijaseuran kurssikeskus järjestää kuvataidekursseja myös yhteistyössä Helsingin seudun kesäyliopiston kanssa. Suomenlinnan opetustilat sijaitsevat Taidekoulu Maan tunnelmallisissa tiloissa Susisaaressa.

Kulku Kaapelitehtaalle tapahtuu Tallberginkadun porttikongin kautta. Sisäänkäynti koululle AB-rapusta (hissi tai portaat) 3. kerros. Tanssin taloa rakennetaan Kaapelitehtaan yhteyteen ja sisäpiha on työmaa-aluetta porttikonkiin asti.

Tutustu lasten ja nuorten kesäkursseihin 2021 ilmoittaudu tästä >

Tutustu aikuisten kesäkursseihin 2021  ja ilmoittaudu tästä >

Lasten ja nuorten kesäkurssien kurssikirjeet löytyvät tästä linkistä >

Aikuisten kesäkurssien kurssikirjeet löytyvät tästä linkistä >

kuva: Katariina Kinkki

Lapsille ja nuorille järjestetään Kaapelitehtaalla kursseja, joiden aiheena aiheet ovat mm. piirustus, sarjakuva ja grafiikka, digitaideseikkailu, taideseikkailu sekä mielikuvitusolennot ja satumaailmat. Peruskouluikäisille lapsille suunnatuilla kursseilla sukelletaan taiteen maailmaan erilaisia tekniikoita opiskellen ja ammentaen aiheita lasten rikkaasta mielikuvitusmaailmasta.

Suomenlinnan tarunhohtoinen linnoitus, meri ja luonto antavat elämyksiä ja ehtymättömiä aiheita kuvien tekoon. Opettajat ovat pedagogisesti kokeneita ammattitaiteilijoita. He matkustavat lasten kanssa lauttamatkat ja huolehtivat ryhmänsä turvallisuudesta ja viihtyvyydestä matkojen ja evästaukojen aikana. Kursseilla työskennellään mahdollisimman paljon ulkona ja Taidekoulu maan taideluokat tarjoavat tarvittaessa hyvin varustetut ja lämpimät sisätilat työskentelyyn. Lapsi-vanhempi –kursseilla lapset taiteilevat yhdessä vanhempien tai aikuisen huoltajan kanssa.

Kesäkurssit aikuisille

Kaapelitehtaan kurssit järjestetään Ruoholahdessa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Kesäinen Helsinki tarjoaa kuvauskohteiksi meri- ja kaupunkimaisemia sekä urbaania arkkitehtuuria. Maalauskurssien lisäksi ohjelmaan kuuluvat mm. mallipiirustus, taidegrafiikka ja savella työskentelyä.

Suomenlinnan aikuisille suunnatuista kursseista tunnetuimpia ovat akvarellikurssit. Kuvaamisen kohteita riittää avarista merimaisemista linnoituksen holvikaarien varjoihin. Opetustilat sijaitsevat taidekoulu Maan tunnelmallisissa tiloissa Susisaaren 1700-luvun kasarmirakennuksessa. Aikuisille kesäkurssitarjonta sisältää teemoittain vaihtelevia piirustus-, akvarelli-, öljyväri- ja akryylimaalauksen -kursseja.

Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu
Tallberginkatu 1 A 7 (Kaapelitehdas, AB-porras, 3. kerros)

Koulun toimisto palvelee ma-pe klo 12-16.

s-posti: