Kuvataidekurssit

Kulku Kaapelitehtaalle tapahtuu Tallberginkadun porttikongin kautta. A-rapun sisäänkäynti on suljettu. Sisäänkäynti koululle tapahtuu AB-rapusta. A-rappuun, 3. kerros  pääsee AB rapun 4. kerroksen kautta. Tanssin taloa rakennetaan Kaapelitehtaan yhteyteen ja sisäpiha on työmaa-aluetta porttikonkiin asti.

Kuvataidekurssit aikuisille syksyllä ja keväällä Kaapelitehtaalla

Tutustu aikuisten syyslukukauden 2020 kursseihin ja ilmoittaudu tästä >

Helsingin Taiteilijaseuran kurssikeskus tarjoaa korkeatasoisia kuvataidekursseja aikuisille ja yli 16-vuotiaille harrastajille ja aloittelijoille. Opettajat ovat pedagogisesti kokeneita kuvataiteilijoita. Opetusryhmät kokoontuvat kerran viikossa. Lukukausi kestää 12 opetuskertaa.

Vuodesta 2014 kuvataidekoulun alaisuudessa on järjestetty myös aikuisille suunnattua kuvataiteen perusopetusta. Koulutusohjelman  opiskelijavalinnat on tehty neljän vuoden jaksolle syys 2018 – kevät 2022. Tänä aikana kursseille ei oteta uusia aikuisopiskelijoita.

Kurssit toteutetaan yhteistyössä Kansan Sivistystyön Liiton kanssa

Kuvataidekurssit lapsille ja nuorille syksyllä ja keväällä Kaapelitehtaalla

Lisäksi opetuspisteinä toimii Rudolf Stainerkoulun C -koulu ja Tapanilan ala-aste.

Tutustu lasten ja nuorten syyslukukauden 2020 kursseihin ja ilmoittaudu tästä >

Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu antaa visuaalisten taiteiden yleisen oppimäärän mukaista kuvataiteen perusopetusta 7–18-vuotiaille lapsille ja nuorille, sekä varhaisiän kuvataidekasvatusta alle kouluikäisille. Opetus on monipuolista ja noudattaa tasolta toiseen etenevää opetussuunnitelmaa. Opettajat ovat pedagogisesti kokeneita kuvataiteilijoita.

Kuvataidekoulun syyslukukausi alkaa lauantaina 15.8.2020 ja päättyy lauantaina 5.12.2020.

Kurssikeskuksen syyslukukausi alkaa lauantaina 5.9.2020 ja päättyy lauantaina 5.12.2020.

Syysloma 12.10.-18.10.2020. (viikko 42)

Pyhäinpäivänä lauantaina 31.10.2020 ei ole opetusta.

Kesäkurssit Suomenlinnassa ja Kaapelitehtaalla

Kesäviikko taiteen parissa irrottaa arjesta ja luova tekeminen virkistää! Helsingin Taiteilijaseuran kurssikeskus järjestää kuvataidekursseja myös yhteistyössä Helsingin seudun kesäyliopiston kanssa. Suomenlinnan opetustilat sijaitsevat Taidekoulu Maan tunnelmallisissa tiloissa Susisaaressa.

kuva: Katariina Kinkki

Lapsille ja nuorille järjestetään Kaapelitehtaalla kursseja, joiden aiheena aiheet ovat mm. piirustus, sarjakuva ja grafiikka, digitaide, taideseikkailu sekä mielikuvitusolennot ja satumaailmat. Peruskouluikäisille lapsille suunnatuilla kursseilla sukelletaan taiteen maailmaan erilaisia tekniikoita opiskellen ja ammentaen aiheita lasten rikkaasta mielikuvitusmaailmasta.

Suomenlinnan tarunhohtoinen linnoitus, meri ja luonto antavat elämyksiä ja ehtymättömiä aiheita kuvien tekoon. Opettajat ovat pedagogisesti kokeneita ammattitaiteilijoita. He matkustavat lasten kanssa lauttamatkat ja huolehtivat ryhmänsä turvallisuudesta ja viihtyvyydestä matkojen ja evästaukojen aikana. Kursseilla työskennellään mahdollisimman paljon ulkona ja Taidekoulu maan taideluokat tarjoavat tarvittaessa hyvin varustetut ja lämpimät sisätilat työskentelyyn. Lapsi-vanhempi –kursseilla lapset taiteilevat yhdessä vanhempien tai aikuisen huoltajan kanssa.

Kesäkurssit aikuisille

Kaapelitehtaan kurssit järjestetään Ruoholahdessa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Kesäinen Helsinki tarjoaa kuvauskohteiksi meri- ja kaupunkimaisemia sekä urbaania arkkitehtuuria. Maalauskurssien lisäksi ohjelmaan kuuluvat mm. mallipiirustus, taidegrafiikka ja savella työskentelyä.

Suomenlinnan aikuisille suunnatuista kursseista tunnetuimpia ovat akvarellikurssit. Kuvaamisen kohteita riittää avarista merimaisemista linnoituksen holvikaarien varjoihin. Opetustilat sijaitsevat taidekoulu Maan tunnelmallisissa tiloissa Susisaaren 1700-luvun kasarmirakennuksessa. Aikuisille kesäkurssitarjonta sisältää teemoittain vaihtelevia piirustus-, akvarelli-, öljyväri- ja akryylimaalauksen -kursseja.

Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu
Tallberginkatu 1 A 7 (Kaapelitehdas, A-porras, 3. kerros)

Koulun toimisto palvelee ma-pe klo 12-16.

s-posti: