Kuvataidekurssit

Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu keväällä 2021

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päätti kokouksessa 20.4.2021 palaamisesta lähiopetukseen sekä sisäharrastusmahdollisuuksien avaamisesta 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille. Lähiopetukseen siirrytään 3.5 alkaen.

Lasten ja nuorten kuvataidekoulun kevätlukukauden aikataulut:

Tiistairyhmien kevätlukukausi alkaa 9.2 ja päättyy 25.5.2021                                                      Keskiviikkoryhmien kevätlukukausi alkaa 10.2 ja päättyy 26.5.2021                                              Torstairyhmien kevätlukukausi alkaa 4.2 ja päättyy 27.5.2021                                                        Lauantairyhmien kevätlukukausi alkaa 30.1. ja päättyy 29.5.2021                                              Sunnuntairyhmien kevätlukukausi alkaa 7.2. ja päättyy 30.5.2021                                               Helatorstaina 13.5 ei ole opetusta.

Helsingin Taiteilijaseuran kurssikeskus keväällä 2021

Akryyli- ja akvarellimaalaus A (ti klo 10–13), järjestetään Teams -etäopetuksena, jolloin kevätlukukausi alkaa 2.3.2021 ja päättyy 18.5.2021.  Opettaja Sirkku Ala-Harja lähettää sähköpostitse linkin tunnille.

Kaikki muut kurssikeskuksen kevätlukukauden aikuisten kurssit on peruttu.

Kuvataiteen perusopetus aikuisille keväällä 2021

Aikuisten harrastustoimintaa ei  järjestetä lähiopetuksena. Opetus järjestetään rajoitusten ajan Teams -etäopetuksena. Opettaja lähettää linkin tunnille.

26.4.2021 Päivi Eskelinen, opintokokonaisuus 9, Teams etäopetus
3.5.2021 Päivi Eskelinen, opintokokonaisuus 9, Teams etäopetus
10.5.2021 Päivi Eskelinen, opintokokonaisuus 9, Teams etäopetus
17.5.2021 Päivi Eskelinen, opintokokonaisuus 9, Teams etäopetus
24.5.2021 Päivi Eskelinen, opintokokonaisuus 9, Teams etäopetus

Kulku Kaapelitehtaalle tapahtuu Tallberginkadun porttikongin kautta. Sisäänkäynti koululle tapahtuu AB-rapusta (hissi tai portaat) 3. kerros. Tanssin taloa rakennetaan Kaapelitehtaan yhteyteen ja sisäpiha on työmaa-aluetta porttikonkiin asti.

Kesäkurssit Suomenlinnassa ja Kaapelitehtaalla 2021

Kesäviikko taiteen parissa irrottaa arjesta ja luova tekeminen virkistää! Helsingin Taiteilijaseuran kurssikeskus järjestää kuvataidekursseja myös yhteistyössä Helsingin seudun kesäyliopiston kanssa. Suomenlinnan opetustilat sijaitsevat Taidekoulu Maan tunnelmallisissa tiloissa Susisaaressa.

Tutustu lasten ja nuorten kesäkursseihin 2021 ilmoittaudu tästä >

Tutustu aikuisten kesäkursseihin 2021  ja ilmoittaudu tästä >

kuva: Katariina Kinkki

Lapsille ja nuorille järjestetään Kaapelitehtaalla kursseja, joiden aiheena aiheet ovat mm. piirustus, sarjakuva ja grafiikka, digitaideseikkailu, taideseikkailu sekä mielikuvitusolennot ja satumaailmat. Peruskouluikäisille lapsille suunnatuilla kursseilla sukelletaan taiteen maailmaan erilaisia tekniikoita opiskellen ja ammentaen aiheita lasten rikkaasta mielikuvitusmaailmasta.

Suomenlinnan tarunhohtoinen linnoitus, meri ja luonto antavat elämyksiä ja ehtymättömiä aiheita kuvien tekoon. Opettajat ovat pedagogisesti kokeneita ammattitaiteilijoita. He matkustavat lasten kanssa lauttamatkat ja huolehtivat ryhmänsä turvallisuudesta ja viihtyvyydestä matkojen ja evästaukojen aikana. Kursseilla työskennellään mahdollisimman paljon ulkona ja Taidekoulu maan taideluokat tarjoavat tarvittaessa hyvin varustetut ja lämpimät sisätilat työskentelyyn. Lapsi-vanhempi –kursseilla lapset taiteilevat yhdessä vanhempien tai aikuisen huoltajan kanssa.

Kesäkurssit aikuisille

Kaapelitehtaan kurssit järjestetään Ruoholahdessa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Kesäinen Helsinki tarjoaa kuvauskohteiksi meri- ja kaupunkimaisemia sekä urbaania arkkitehtuuria. Maalauskurssien lisäksi ohjelmaan kuuluvat mm. mallipiirustus, taidegrafiikka ja savella työskentelyä.

Suomenlinnan aikuisille suunnatuista kursseista tunnetuimpia ovat akvarellikurssit. Kuvaamisen kohteita riittää avarista merimaisemista linnoituksen holvikaarien varjoihin. Opetustilat sijaitsevat taidekoulu Maan tunnelmallisissa tiloissa Susisaaren 1700-luvun kasarmirakennuksessa. Aikuisille kesäkurssitarjonta sisältää teemoittain vaihtelevia piirustus-, akvarelli-, öljyväri- ja akryylimaalauksen -kursseja.

Kuvataidekurssit aikuisille syksyllä ja keväällä Kaapelitehtaalla

Ilmoittautuminen syksyn kursseille aukeaa 3.5.2021 klo 12.00.

Tutustu aikuisten syyslukukauden 2021 kursseihin ja ilmoittaudu tästä >

kuva: Katariina Kinkki

Helsingin Taiteilijaseuran kurssikeskus tarjoaa korkeatasoisia kuvataidekursseja aikuisille ja yli 16-vuotiaille harrastajille ja aloittelijoille. Opettajat ovat pedagogisesti kokeneita kuvataiteilijoita. Opetusryhmät kokoontuvat kerran viikossa. Lukukausi kestää 12 opetuskertaa.

Vuodesta 2014 kuvataidekoulun alaisuudessa on järjestetty myös aikuisille suunnattua kuvataiteen perusopetusta. Koulutusohjelman  opiskelijavalinnat on tehty neljän vuoden jaksolle syys 2018 – kevät 2022. Tänä aikana kursseille ei oteta uusia aikuisopiskelijoita.

Kurssit toteutetaan yhteistyössä Kansan Sivistystyön Liiton kanssa

Kuvataidekurssit lapsille ja nuorille syksyllä ja keväällä Kaapelitehtaalla

Lisäksi opetuspisteinä toimii Rudolf Stainerkoulun C -koulu ja Tapanilan ala-aste.

Ilmoittautuminen syksyn kursseille aukeaa 3.5.2021 klo 12.00.

Tutustu lasten ja nuorten syyslukukauden 2021 kursseihin ja ilmoittaudu tästä >

Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu antaa visuaalisten taiteiden yleisen oppimäärän mukaista kuvataiteen perusopetusta 7–18-vuotiaille lapsille ja nuorille, sekä varhaisiän kuvataidekasvatusta alle kouluikäisille. Opetus on monipuolista ja noudattaa tasolta toiseen etenevää opetussuunnitelmaa. Opettajat ovat pedagogisesti kokeneita kuvataiteilijoita.

Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu
Tallberginkatu 1 A 7 (Kaapelitehdas, AB-porras, 3. kerros)

Koulun toimisto palvelee ma-pe klo 12-16.

s-posti: