Kuvataidekurssit

Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu ja kurssikeskus siirtää koulun alkamista, jotta voimme tarjota oppilaille mahdollisimman paljon lähiopetusta. Kaikki organisoitu harrastustoiminta (mukaan lukien taiteen perusopetus) on keskeytetty sisätiloissa.  Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päätyi 14.1.2021 kokouksessaan linjaukseen, jonka mukaan harrastusten rajoitukset jatkuvat.

Helsingin Taiteilijaseuran aikuisten kurssikeskuksen kevätlukukausi alkaa maanantaina 1.3.2021 ja päättyy sunnuntaina 30.5.2021. (Huom! Öljyväri- ja akryylimaalauksen mestarikurssi päättyy lauantaina 5.6.21021.)

Lasten ja nuorten kuvataidekoulun ensimmäiset tunnit pidetään tarvittaessa Teams- etäopetuksena. 

Lasten ja nuorten kuvataidekoulun kevätlukukauden päivitetyt aikataulut (18.1.2021):

Tiistairyhmien kevätlukukausi alkaa 9.2 ja päättyy 25.5.2021
Keskiviikkoryhmien kevätlukukausi alkaa 10.2 ja päättyy 26.5.2021
Torstairyhmien kevätlukukausi alkaa 4.2 ja päättyy 27.5.2021
Lauantairyhmien kevätlukukausi alkaa 30.1. ja päättyy 29.5.2021
Sunnuntairyhmien kevätlukukausi alkaa 7.2. ja päättyy 30.5.2021
Tapanilan ryhmien kevätlukukausi alkaa 2.2. ja päättyy 18.5.2021

Kulku Kaapelitehtaalle tapahtuu Tallberginkadun porttikongin kautta. Sisäänkäynti koululle tapahtuu AB-rapusta (hissi tai portaat) 3. kerros. A-rappuun pääsee myös Kaapelitehtaan uuden Info/kahvilatilan kautta. Tanssin taloa rakennetaan Kaapelitehtaan yhteyteen ja sisäpiha on työmaa-aluetta porttikonkiin asti.

Oppilaat voivat noutaa tavaroita ja töitä koululta arkisin klo: 12-16. Noutamatta jätetyt työt ja tavarat on siirretty koulun remontin yhteydessä uusiin varastotiloihin tai jätetty hyllyihin.


Kuvataidekurssit aikuisille syksyllä ja keväällä Kaapelitehtaalla

Tutustu aikuisten kevätlukukauden 2021 kursseihin ja ilmoittaudu tästä >

kuva: Katariina Kinkki

Helsingin Taiteilijaseuran kurssikeskus tarjoaa korkeatasoisia kuvataidekursseja aikuisille ja yli 16-vuotiaille harrastajille ja aloittelijoille. Opettajat ovat pedagogisesti kokeneita kuvataiteilijoita. Opetusryhmät kokoontuvat kerran viikossa. Lukukausi kestää 12 opetuskertaa.

Vuodesta 2014 kuvataidekoulun alaisuudessa on järjestetty myös aikuisille suunnattua kuvataiteen perusopetusta. Koulutusohjelman  opiskelijavalinnat on tehty neljän vuoden jaksolle syys 2018 – kevät 2022. Tänä aikana kursseille ei oteta uusia aikuisopiskelijoita.

Kurssit toteutetaan yhteistyössä Kansan Sivistystyön Liiton kanssa

 


Kuvataidekurssit lapsille ja nuorille syksyllä ja keväällä Kaapelitehtaalla

Lisäksi opetuspisteinä toimii Rudolf Stainerkoulun C -koulu ja Tapanilan ala-aste.

Ilmoittautuminen kevään kursseille alkaa 30.11.2020 klo 12.00.

Tutustu lasten ja nuorten kevätlukukauden 2021 kursseihin ja ilmoittaudu tästä >

Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu antaa visuaalisten taiteiden yleisen oppimäärän mukaista kuvataiteen perusopetusta 7–18-vuotiaille lapsille ja nuorille, sekä varhaisiän kuvataidekasvatusta alle kouluikäisille. Opetus on monipuolista ja noudattaa tasolta toiseen etenevää opetussuunnitelmaa. Opettajat ovat pedagogisesti kokeneita kuvataiteilijoita.

 


Kesäkurssit Suomenlinnassa ja Kaapelitehtaalla

Kesäviikko taiteen parissa irrottaa arjesta ja luova tekeminen virkistää! Helsingin Taiteilijaseuran kurssikeskus järjestää kuvataidekursseja myös yhteistyössä Helsingin seudun kesäyliopiston kanssa. Suomenlinnan opetustilat sijaitsevat Taidekoulu Maan tunnelmallisissa tiloissa Susisaaressa.

kuva: Katariina Kinkki

Lapsille ja nuorille järjestetään Kaapelitehtaalla kursseja, joiden aiheena aiheet ovat mm. piirustus, sarjakuva ja grafiikka, digitaide, taideseikkailu sekä mielikuvitusolennot ja satumaailmat. Peruskouluikäisille lapsille suunnatuilla kursseilla sukelletaan taiteen maailmaan erilaisia tekniikoita opiskellen ja ammentaen aiheita lasten rikkaasta mielikuvitusmaailmasta.

Suomenlinnan tarunhohtoinen linnoitus, meri ja luonto antavat elämyksiä ja ehtymättömiä aiheita kuvien tekoon. Opettajat ovat pedagogisesti kokeneita ammattitaiteilijoita. He matkustavat lasten kanssa lauttamatkat ja huolehtivat ryhmänsä turvallisuudesta ja viihtyvyydestä matkojen ja evästaukojen aikana. Kursseilla työskennellään mahdollisimman paljon ulkona ja Taidekoulu maan taideluokat tarjoavat tarvittaessa hyvin varustetut ja lämpimät sisätilat työskentelyyn. Lapsi-vanhempi –kursseilla lapset taiteilevat yhdessä vanhempien tai aikuisen huoltajan kanssa.

Kesäkurssit aikuisille

Kaapelitehtaan kurssit järjestetään Ruoholahdessa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Kesäinen Helsinki tarjoaa kuvauskohteiksi meri- ja kaupunkimaisemia sekä urbaania arkkitehtuuria. Maalauskurssien lisäksi ohjelmaan kuuluvat mm. mallipiirustus, taidegrafiikka ja savella työskentelyä.

Suomenlinnan aikuisille suunnatuista kursseista tunnetuimpia ovat akvarellikurssit. Kuvaamisen kohteita riittää avarista merimaisemista linnoituksen holvikaarien varjoihin. Opetustilat sijaitsevat taidekoulu Maan tunnelmallisissa tiloissa Susisaaren 1700-luvun kasarmirakennuksessa. Aikuisille kesäkurssitarjonta sisältää teemoittain vaihtelevia piirustus-, akvarelli-, öljyväri- ja akryylimaalauksen -kursseja.

Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu
Tallberginkatu 1 A 7 (Kaapelitehdas, A-porras, 3. kerros)
00180 Helsinki

p. 050 470 5283

Koulun toimisto palvelee ma-pe klo 12-16.

s-posti: