Taidelainaamon kuukauden taiteilija: TERO ANNANOLLI

NÄYTTELYTILA ARTHUR 2.-28.2.2017

 

Pyry, 2016, akryyli ja öljy, 70 x 90cm

Pyry, 2016, akryyli ja öljy, 70 x 90cm

 

TERO ANNANOLLI

Maalauksia | målningar | Paintings

 

Talven tuiskuja ja tropiikin värejä kuvataitelija Tero Annanollin maalauksissa

Annanollin maaluksista välittyy talven tunnelmia ja muistoja matkoilta: kertaalleen käytettyjä kankaita, kukkia, lehtimetalleja.  Hopean sävyinen lehtimetalli tuo mieleen hangen tai jään pinnan.

Talvimaisemat on maalattu Grezin ateljeessa Ranskassa.  Annanolli osallistui 2016 Indonesian pääkaupungissa Jakartassa ”Indonesian Contemporary Art & Design”-tapahtumaan. Hän oli ensimmäinen suomalainen taiteilija, joka osallistui seitsemättä kertaa järjestettävään eri taidelajeja yhdistävään festivaaliin. Annanollin maalauksia oli esillä tapahtuman pääpaikassa Grand Kemang-hotellissa, jossa hän piti myös Luovuustyöpajan indonesialaisille design-alan ammattilaisille, taiteilijoille ja taideopiskelijoille. Saman aikaan avautui myös Annanollin yksityisnäyttely Jakartan keskustan historiallisessa Kunstkring Paleis-rakennuksessa. Näyttely toteutettiin yhteistyössä Suomen Jakartan suurlähetystön kanssa ja se aloitti Suomen 100-vuotisjuhlallisuudet Indonesiassa.

Annanollin maalaukset käsittelevät ajan kulkua, myyttejä ja visuaalisia kerrostumia; hautausmaan kukkia ja veistoksia, lintuja, paikalliskasvien herbaariota.

Maalauksia taiteiljja on toteuttanut esimerkiksi pyöreille pöytäliinoille. Pöytäliinat ja muut kodin kierrätyskankaat toimivat siis maalausten pohjina ja niillä on jo oma henkilöhistoriansa. Annanolli ihailee vanhaa käsityötaidetta ja -taitoja. Hän haluaa ottaa vaikutteita vanhasta, mutta haluaa tuoda sen omalla tavallaan nykyaikaan. Annanolli kuvaa työskentelytapaansa vanhojen tekniikoiden uusiokäytöksi.  Mestarilliset, kerrokselliset maalaukset ovat vaikuttavia.

Tervetuloa avajaisiin torstaina 2.2. klo 17–18.30
Välkommen på vernissage torsdagen den 2.2. kl. 17–18.30
Welcome to the Opening Thursday, February 2nd at 5–6.30 pm

 

Tero Annanolli Taidelainaamossa

www.annanolli.com

 

TAIDELAINAAMO | Näyttelytila Arthur

Avoinna ti-pe 12-18, la-su 12-16.

Rikhardinkadun kirjasto | Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki

09 673 720 | info@taidelainaamo.fi

www.taidelainaamo.fi | www.helsingintaiteilijaseura.fi