Taidelainaamon kuukauden taiteilija: KIRSTI PUHAKKA

TAIDELAINAAMON NÄYTTELYTILA ARTHUR 2.-31.8.2018

 

Kirsti Puhakka, Unelma, 2018, öljymaalaus kankaalle

 

KIRSTI PUHAKKA – Uutta ja vanhaa

Maalauksia | Målningar | Paintings

 

Kirsti Puhakan näyttely koostuu eri vuosina eri puolella Helsinkiä maalatuista teoksista. Suurin osa on maalauksia Kanta-Helsingistä, sillä Puhakkaa viehättää vanhojen talojen arkkitehtuuri. Yksi maalaus on kuitenkin Huopalahdesta. Hakaniemestä on peräti neljä maalausta, näkymiä keväällä, kesällä ja syksyllä. Maalaukset ovat pieniä, koska niistä on mukavaa kehitellä oma sommitelma Arthur -tilan seinille. Vain yksi teos on isompi kuuluen keskikokoisten kategoriaan.

Puhakan näyttelyn nimi Uutta ja vanhaa tulee siitä, että toisella seinällä muodostuva maalausten installaatio koostuu teoksista, jotka eivät ole olleet esillä missään aikaisemmassa näyttelyssä. Nämä maalaukset edustavat näyttelyn uutta. Vanhaa edustaa taas uudelleen tuunatut maalaukset, jotka ovat olleet aikaisimmissa näyttelyissä. Tässä maalausinstallaatiossa taiteilija on tutkinut kultakehyksen vaikutusta maalaukseen. Kehykset vaihtelevat himmeistä voimakkaan kullanvärisiin. Osaan maalauksista kehys on uusi ja valittu juuri kyseiseen maalaukseen tai maalaussarjaan, osaan maalauksista on löytynyt vintage-kehys. Vanhaan viittaa myös kaksi Helsingin historiasta kertovaa maalausta, jotka on maalattu netistä löytyvien kuvien pohjalta. Toinen kuvaa tukinuittoa Vantaa-joen suulla Vanhassakaupungissa 1800-luvun puolivälissä ja toinen Kauppatoria 1900-luvun alussa.

Vaikka maalaukset muodostavat sommitelman – installaation seinille, ovat ne erillisinä sekä ostettavissa että lainattavissa.

 

Avajaiset to 2.8. klo 17-18.30, tervetuloa!

Kirsti Puhakka Taidelainaamossa

 

TAIDELAINAAMO | Näyttelytila Arthur

Avoinna elokuussa ti-to 12-18, pe-la 12-16. Su avoinna 19.8. alkaen 12-16.

Taiteiden yönä 23.8. Taidelainaamo avoinna 12-21.

Rikhardinkadun kirjasto | Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki

09 673 720 | info@taidelainaamo.fi

www.taidelainaamo.fi | www.helsingintaiteilijaseura.fi