Galleria Rantakasarmi > Näyttelyaikojen haku

Helsingin Taiteilijaseuran näyttelytoimintaa uudistetaan vuonna 2020. Galleria Katariinan toiminta Helsingin keskustassa päättyy joulukuun 2019 lopussa ja seuran monipuolisen näyttelytoiminnan ydin siirtyy Suomenlinnan Rantakasarmin tiloihin. Seuran toimintaa kehitetään jatkossa määrätietoisesti myös kansainväliseen suuntaan ja vuoden 2020 alussa julkistettavan kokonaisvaltaisen visuaalisen uudistuksen myötä kaikki seuran toiminnot siirtyvät Helsinki Artists’ Associationiin pohjautuvan HAA-brändin alle. Uudistus tiedotetaan kattavasti vuodenvaihteessa.

Muutosten yhteydessä Suomenlinnan Galleria Rantakasarmista tulee HAA Gallery. Galleriatila säilyy nykyisellään. HAA Galleryyn tulee kokopäiväinen näyttelytyöntekijä ja näyttelyihin kuuluvat normaalit palvelut kuten tiedotus ja näyttelyvalvonta. HAA Galleryn näyttelyvalinnat tekee avoimen haun perusteella Helsingin Taiteilijaseuran näyttelytoimikunta.

HAA GALLERY:N NÄYTTELYAIKAHAKU

HAA Galleryn näyttelyajat ovat haettavissa kerran vuodessa.

Seuraava näyttelyhaku on vuodelle 2021, tammikuusta joulukuuhun.  Haku avautuu 2019 lopulla ja se toteutetaan uuden sähköisen hakulomakkeen kautta Haun info, ohjeet ja menettelyt julkaistaan ja tiedotetaan lähiviikkoina.

 

Näyttelytila ja näyttelyaikojen hakuohjeet

HAA Gallery sijaitsee Suomenlinnassa aivan lauttalaiturin tuntumassa. Kivinen kasarmirakennus valmistui vuosina 1868–1870. Tilassa on aikaisemmin toiminut Pohjoismainen taidekeskus. Tunnelmaltaan ainutlaatuinen galleriatila soveltuu monenlaisten näyttelyiden järjestämiseen, sekä yksityisnäyttelyille että laajoillekin ryhmänäyttelyille. Galleriaan sopivat monen tyyppiset teokset: maalaukset, veistokset, grafiikka, valokuvat, installaatiot ja videoteokset. Kannustamme taiteilijoita myös ehdottamaan näyttelynsä yhteyteen osallistavaa ja luovaa oheisohjelmaa. Gallerian koko näyttelytila on kooltaan 228 m2 ja se koostuu kahdesta valkoiseksi kalkitusta, holvatusta salista. Ripustusseinäkkeitä on yhteensä noin 60 metriä. Ripustusseinät ovat kiinteät.

 

Näyttelyaikojen haku

HAA Galleryn ensimmäisessä näyttelyaikahaussa jaetaan ajat vuodelle 2021, tammikuusta joulukuuhun. Näyttelyhaku on avoin yksittäisille taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja -järjestöille. Näyttelyjaksot ovat ripustuksineen kuukauden mittaisia.

HAA Galleryn näyttelyaikaa voi hakea

  • koko tilaan yhtenä 228 m2 / 2 salin kokonaisuutena yksityis- tai yhteis-/ryhmänäyttelylle
  • osaan tilasta, yhteen näyttelysaliin 114 m2 yksityisnäyttelylle, jolloin galleriassa järjestetään kaksi samanaikaista yksityisnäyttelyä.

 

Haun tarkemmat tiedot ja menettelyt julkistetaan marras-/joulukuussa 2019.

 

Näyttelytilan vuokrat:

koko tila / kaksi salia 1200 €

yksityisnäyttely  / yksi sali 600-700 €

Helsingin Taiteilijaseuran jäsenille sekä ryhmille, joissa vähintään puolet taiteilijoista kuuluu Helsingin Taiteilijaseuraan, myönnetään vuokrista 10 % alennus.

 

Lisätietoja:

Galleria Rantakasarmin näyttelyvastaava Eeva Muona

, +358 44 273 1306

Galleria Rantakasarmi on avoinna yleisölle ti–to klo 12–17.30 ja pe–su 11.30–16.

HAA Gallery (2020) on avoinna ti-la 12-18.

Juhlapyhinä poikkeukselliset aukioloajat.

Helsingin Taiteilijaseura pidättää oikeuden muuttaa tai lyhentää gallerian aukioloaikoja.