Galleria Katariina > Näyttelytila

Näyttelytila

Helsingin Taiteilijaseuran Galleria Katariina sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingissä, Kalevankatu 16:ssa, noin 300 metriä Kolmen sepän patsaalta länteen. Gallerian sisääntulolle luo tunnelmaa kansallisromanttiseen tyyliin vuonna 1913 rakennetun kivitalon suojeltu julkisivu ja kaksi suurta kadulle avautuvaa ikkunaa. Galleria on kooltaan noin 60 m2. Tila jakautuu kahteen huoneeseen, joiden välillä on laaja oviaukko. Seinät ja katto on maalattu valkoiseksi, lattia on vaalean harmaa. Gallerian lattialla tai seinissä ei ole varsinaisia painorajoituksia, katosta voi ripustaa vain hyvin keveitä töitä. Näyttelyvastaavan työpiste sijaitsee näyttelytilan yhteydessä.

Valaistuksena on kattoon upotettuja yleisvaloloisteputkia ja kattoa nelisivuisella kiskolla kiertäviä, liikuteltavia spotteja. Yleisvaloista voi käyttää puolta tai koko tehoa kerrallaan tai esim. pelkkiä spotteja. Spotteihin on mahdollisuus vaihtaa eri valokeilallisia halogeeneja.

Galleria Katariinaan sopivat monen tyyppiset teokset: maalaukset, veistokset, grafiikka, valokuvat, installaatiot ja videoteokset.

 

Pohjapiirros: