Ajankohtaista: TAPIO TUOMINEN

Galleria Arthur 2.–30.6.2021

Tapio Tuominen: Kevätuhri, 2018, tussi, 70 x 50 cm

Tapio Tuominen – Hommage

Elämänsä loppupuolella Tapio Tuominen (1957–2019) piirsi opiskelijoilleen suunnatun sarjan tutkielmia. Kesällä 2018 hän valmisteli seuraavan syksyn opetusta ja paneutui ihmiskehon anatomiaan klassista tyyliä ja barokkivivahteita teoksissaan käyttäen. Hänen syvä ja pitkäaikainen kiinnostuksensa vanhojen mestareiden, kuten Michelangelon, Leonardo da Vincin ja monien muiden, tekniikkaa kohtaan kukoisti. Lihakset, asennot ja jännitteet sekä valo ja varjot kiinnostivat häntä. Hän työskenteli uusia venetsialaisia pigmenttejään – aitoa seepiaa, malakiittia ja lapislatsulia – käyttäen. Risteyttämällä ihmiskehon eläinyksityiskohtien kanssa hän loi uudenlaisia siivekkäitä olentoja.

Näyttely on kunnianosoitus epätavanomaiselle mestarille.

***

Tapio Tuominen (1957–2019) gjorde i slutet av sitt liv en serie studier riktade till sina elever. Han förberedde höstens undervisning genom att under sommaren 2018 närstudera människokroppens anatomi i klassisk stil med barocka inslag. Ett djupt och länge odlat intresse för de gamla mästarnas teknik fick blomma ut: Michelangelo, Leonardo da Vinci och många andra.  Muskler, ställningar, spänningar, ljus oh skuggor intresserade honom. Han arbetade med sina nya pigment från Venedig: äkta sepia, malakit och lapis lazuli. Genom att korsa människans kropp med djurdetaljer skapade han nya varelsegestalter med vingar.

Denna utställning är en hyllning till en ovanlig mästare.

***

At the end of his life, Tapio Tuominen (1957–2019) did a series of studies aimed at his students. He prepared for the autumn teaching by studying the anatomy of the human body in a classical style with baroque elements during the summer of 2018. A deep and long-cultivated interest in the technology of the old masters flourished: Michelangelo, Leonardo da Vinci and many others. Muscles, postures, tensions, light and shadows interested him. He worked with his new pigments from Venice: real sepia, malachite and lapis lazuli. By crossing the human body with animal details, he created new creatures with wings.

This exhibition is a tribute to an unusual master.

Tapio Tuomisen teokset Taidelainaamossa

Taidelainaamo noudattaa AVIn ajankohtaisia turvallisuusohjeita. Vieraillessasi muistathan tutut ohjeistukset: asioithan meillä ainoastaan terveenä maskia sekä käsidesiä käyttäen. Tarvittaessa tarjoamme sinulle maskin. Pidäthän turvavälit ja yskithän tarpeen tullen kyynärtaipeeseen tai nenäliinaan.

Taidelainaamo | Galleria Arthur

Rikhardinkadun kirjasto, Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki