Ajankohtaista

MIKA TÖRÖNEN

Galleria Arthur 3.–31.12.2020

 

Mika Törönen: Talvi-illan heijastuksia, 2020, akvarelli, 36 x 26 cm

 

Mika Törönen

Galleria Arthurissa esillä olevat teokseni ovat vesivärein maalattuja katunäkymiä Helsingistä. Kaupunkikuvien maalaamiseen minua ei niinkään innosta arkkitehtuuri, vaan katujen kiehtova valo ja tunnelma eri sääoloissa ja vuoden- ja vuorokaudenaikoina. Kaupunki on aiheena niin monipuolinen ja mielenkiintoinen, että tunnen edelleen jatkuvasti löytäväni aiheesta jotakin uutta, vaikka olenkin maalannut katunäkymiä Helsingistä jo 2000-luvun alkupuolelta lähtien. Usein myös huomaan maalaavani teoksiini omiakin mielikuvia ja muistoja.

Akvarelli maalaustekniikkana on minun mielestäni sellainen, että se ei ole koskaan täysin tekijänsä hallittavissa, ja myöskin lopputulosta on mahdoton täysin ennakoida, ja juuri se on minusta siinä niin kiehtovaa… Itse ajattelen akvarellimaalauksesta niin, että taiteilija ainoastaan asettaa värit paperille, minkä jälkeen vesi, pigmentit ja sattuma alkavat tehdä omaa osuuttaan teoksen maalaamisesta. Yritän myös mahdollisimman vähän puuttua kuivumisprosessiin ja annan asioiden tapahtua enemmänkin itsekseen.

Mika Törösen teokset Taidelainaamossa
Mika Törösen nettisivut

 

Taidelainaamon väki haluaa palvella asiakkaitaan mahdollisimman hyvin ja turvatusti korona-aikanakin. Tämän vuoksi lainaamon kaikki normaalit palvelut ovat käytössä tietyin rajoituksin. Ovemme ovat toistaiseksi kiinni, mutta henkilökunta on paikalla normaalien aukioloaikojemme ajan ti–pe klo 12–18 sekä la–su klo 12–16. Asioidaksesi Taidelainaamossa varaathan etukäteen ajan sähköpostitse osoitteesta  tai puhelimitse numerosta 050 470 5298 – näin pääset esimerkiksi katsomaan varaamaasi teosta, lainaamaan tai ostamaan valitsemasi teoksen, hankkimaan lahjakortin sekä tietysti ihastelemaan jouluripustustamme.

Vieraillessasi muistathan myös tutut ohjeistukset: asioithan meillä ainoastaan terveenä maskia sekä käsidesiä käyttäen. Tarvittaessa tarjoamme sinulle maskin. Pidäthän turvavälit ja yskithän tarpeen tullen kyynärtaipeeseen tai nenäliinaan.

 

Taidelainaamo | Galleria Arthur

Rikhardinkadun kirjasto, Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki

+358 (0)50 470 5298 •

Avoinna ti–pe 12–18, la–su 12–16.

www.taidelainaamo.fi | www.helsingintaiteilijaseura.fi