Ajankohtaista

Merja Briñón Helsingin Taiteilijaseuran toiminnanjohtajaksi

Helsingin taiteilijaseuran uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu taiteen manageri ja kuvataiteilija Merja Briñón (MuM). Työssään Helsingin taiteilijaseuran toiminnanjohtajana Briñón tulee johtamaan ja kehittämään taiteilijaseuran toimintaa yhteistyössä hallituksen ja henkilöstön kanssa jäsenistöä kuunnellen tuoden vankan osaamisensa ja verkostonsa seuran käyttöön. 

Toukokuun puolessa välissä toiminnanjohtajan työn aloittava Merja Briñón on taiteen manageroinnin, kuvataidealan ja viestinnän ammattilainen. Aiemmin Briñón on toiminut Taidekeskus KulttuuriKauppilan ja Art Ii Biennaalin toiminnanjohtajana ja taiteellisena johtajana, läänintaiteilijana sekä Lapin taiteilijaseuran visuaalisen taiteen managerina. Koulutukseltaan hän on musiikin maisteri (MuM) taidehallinnon koulutusohjelmasta Sibelius-Akatemiasta ja graafisen suunnittelun medianomi (AMK). Lisäksi hänellä on taustalla kuvataiteen, yhteisöviestinnän ja talouden opintoja.

”Olen iloinen, että Helsingin taiteilijaseurassa aloittaa uusi toiminnanjohtaja, joka vahvistaa ja kehittää yhdistyksen toimintaa.” toteaa Helsingin taiteilijaseuran puheenjohtaja Anitta Ruotsalainen.

Merja Briñón näkee taiteen ja kulttuurin roolin merkityksellisenä yhteiskunnassamme. Taiteen avulla nostetaan asioita keskusteluun, kyseenalaistetaan, kritisoidaan, herätetään tunteita ja unelmoidaan. Taiteella ja kulttuurilla on myös tärkeä merkitys yhteisöjen luojina, eheyttäjinä ja voimaannuttajina.

Briñón kertoo ajatuksistaan toiminnanjohtajan työn alkaessa: ”Odotan innolla uusia haasteita yhdessä maamme suurimmista taitelijaseuroista. Seura on edistänyt kuvataitelijoiden toimintaedellytyksiä ja kuvataiteen tunnettuutta vuosikymmeniä. Seuran vakiintuneita toimintoja tullaan viemään eteenpäin maltillisesti. Näen tulevaisuudessa mahdollisuuksia hanketoiminnan, digitaalisten palvelujen, kumppanuuksien ja verkostojen rakentamisen sekä kansainvälisen toiminnan kehittämisessä. Pidän tärkeänä myös vaikuttamistyötä – on merkityksellistä, että Helsingin taiteilijaseura on tukemassa ja mukana vaikuttamassa Suomen taiteilijaseuran määrittelemien hallitusohjelmatavoitteiden toteutumiseen.”

 

Merja Briñón