Ajankohtaista: INKA-MAARIA JURVANEN

Galleria Rikhard 4.–29.11.2020

Kutsunta, 2020, lyijykynä ja akryyli vanerille, 73 x 122 cm

Inka-Maaria Jurvanen – MANAUS, lyijykynäpiirustuksia

Se, mitä emme tiedä. Se, minkä haluamme piilottaa. Se, mitä emme tiedä piilottelevamme.

Se tulee lopulta pintaan. Eikä välttämättä koskaan paljastu.

Viimeisen kymmenen vuoden ajan olen piirtänyt lyijykynäpiirustuksia vanerille.

Osassa teoksista käytän myös akryylimaalia, puuvärejä ja lehtikultaa. Mietin myös piirustuksen viemistä kolmiulotteisempaan muotoon, kohti installaatiota.

Viiva on minulle kaiken keskiössä. Se on meditatiivinen yksikkö, joka muodostaa, muodostuu, haihtuu ja taas ilmestyy.

Suunnittelen näyttelyni kulloisenkin teeman ympärille kirjoittamalla ja piirtämällä kaikista kokonaisuuden teoksista ensin nopeat luonnokset. Tämän jälkeen teen tarkat suunnitelmat mittakaavassa ja toteutan teokset yksitellen.

Inka-Maaria Jurvanen (s.1980) valmistui Taidekoulu MAAsta 2008.

Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä vuodesta 2007 Suomessa ja USAssa ja ollut mukana kuratoiduissa ryhmänäyttelyissä Suomessa, USAssa, Espanjassa ja Virossa. Jurvanen on Suomen Taidegraafikoiden ja Helsingin Taiteilijaseuran jäsen. Hän asuu ja työskentelee Vantaalla ja Helsingissä.

Tänä syksynä hänen teoksiaan on ollut nähtävillä yksityisnäyttelyssä Galleria Ratamossa, Jyväskylässä sekä kuratoidussa ryhmänäyttelyssä Poriginal Galleriassa, Porissa. Tulevat näyttelyt vuonna 2021 ovat ryhmänäyttely ja workshop Susan Plum Studiossa, Houstonissa, Texasissa, yksityisnäyttely Pesula Galleriassa, Sipoossa ja kuratoitu ryhmänäyttely Kymenlaakson museon Merikeskus Vellamossa, Kotkassa.

Inka-Maaria Jurvasen teokset Taidelainaamossa

GALLERIA RIKHARD | Rikhardinkadun kirjasto, 1. krs (aula)
Avoinna kirjaston aukioloaikoina

TAIDELAINAAMO