Ajankohtaista: ELENA HOPSU

Galleria Arthur 2.–30.10.2020

 

Elena Hopsu: Ilmiö, 2020, akryyli, liidut ja hiili kankaalle, 60 x 60 cm

Elena Hopsu – Ilmiöt

Ilmiö on yläkäsite, jota voi lähestyä, tutkia ja tarkastella jostakin tietystä näkökulmasta. Luonnossa tapahtuu jatkuvasti erilaisia ilmiöitä maalla, taivaalla ja merellä. Bakteerit ja virukset ovat osa luontoa ja sen kiertokulkua aiheuttaen väliajoin epidemioita ja pandemioita. Ne vaikuttavat elämäämme ja käyttäytymiseemme tuoden muutoksia, rajoituksia, kipuja ja kuolemaa. Mutta ne tuovat elämäämme myös uusia ajattelu- ja toimintatapoja, uusia kokemuksia, kykyjä tarkastella maailmaa ja ympäröivää luontoa sekä omaa suhtautumista siihen. Monista asioista tulee uusi normaali, eikä paluuta entiseen enää ole.

Valmistellessani tätä näyttelyäni olen miettinyt säätä ja luonnon ilmiöitä korona-aikana sekä omaa suhtautumistani niihin. Olen pitänyt korona-ajan päiväkirjaa, johon olen kirjannut ylös tunteita, ajatuksia ja havaintoja liikkuessani paljon luonnossa. Olen tehnyt myös luonnoksia väreillä. Kuten monille muillekin, luonto on ollut minulle vaikean ajan keskellä ”pelastusrengas” ja ”henkireikä”, johon voi paeta huolestuttavia uutisia ja armotonta todellisuutta.

Olen liikkunut luonnossa väsymykseen asti ottaen paljon valokuvia. Maalaukset ovat syntyneet valokuvien, muistiinpanojen ja väriluonnosten pohjalta. Joskus maalausprosessi on lähtenyt etenemään pelkällä fiiliksellä. Korona-aikana olen tarkastellut olotilaani taiteilijana, omaa taidettani, sen herättämiä ajatuksia, tunteita ja muistoja sekä kehitystäni taiteilijana ja suhtautumista siihen. Tarkastellessani aikaisempia luonnonaiheisia maalauksiani mieleeni on tullut uusia ajatuksia, uusia ideoita, assosiaatioita ja tapoja maalata.

Elena Hopsun teokset Taidelainaamossa
elenahopsu.weebly.com
Instagram: @elenahopsu.art, #elenahopsu.art

 

Taidelainaamo | Galleria Arthur

Rikhardinkadun kirjasto, Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki

+358 (0)50 470 5298 •

Avoinna ti–pe 12–18, la–su 12–16.

www.taidelainaamo.fi | www.helsingintaiteilijaseura.fi