Teemaesimerkkejä

Virkistyspäivien teemoja

Piirustus

Perehdytään keskeisimpiin piirustusvälineisiin kokeilemalla erilaisia piirtimiä. Käydään läpi tärkeimmät piirustustavat. Aiheena havainto ja mielikuvitus.

Press print

Kokeillaan yksinkertaista grafiikan menetelmää. Helpolla lyijykynäpiirtämiseen ja värivedostukseen pohjaavalla menetelmällä saa näyttäviä värileikkejä joko ryhmätyönä, pareittain tai yksin.

Virkisty väreillä

Maalataan virkistäviä, väreihin perustuvia aiheita. Etsitään maalaamisesta voimavaraa oman työn oheen. Akvarelli tai akryylivärit sekä mahdollisesti sekatekniikat.

Piirustus ja maalaus-kurssi

Kuvantekemisen perusteita.  Lähtökohtana voi toimia asetelma tai vaikkapa omakuva. Akvarelli tai akryylivärit sekä erilaiset piirtimet.

Matka taiteeseen

Kurssilla pyritään saamaan kimmoke taideharrastuksen aloittamiseen. Opettaja esittelee erilaisia tekniikoita ja taiteilijoiden töitä. Kokeillaan pienimuotoisilla perusharjoituksilla kuvantekemisen alkeita. Tekniikoina piirtäminen ja maalaaminen.

Mallipiirustus

Elävänmallin piirustusta hiilellä tai lyijykynällä. Luento ihmisen anatomiasta ja mittasuhteista.

Grafiikkaa

Luento grafiikan eri työskentelytavoista ja päivän pituudesta riippuen omia kokeiluja yksinkertaisimmilla tekniikoilla.

Opetuskielinä suomi, ruotsi tai englanti, tilaajan toiveiden mukaan.

Yllämainituista teemoista voidaan räätälöidä eripituisia versioita.  Kurssin hintaan sisältyy opettajan palkka, tilavuokra ja taidemateriaalit. Kaapelitehtaalla järjestettävillä kursseilla hintaan voidaan sisällyttää myös yksinkertainen kahvitarjoilu (kertakäyttömukit, kahvia, teetä ja keksejä). Runsaammat tarjoilut voidaan tilata Kaapelin ravintolasta. Tällöin ne eivät sisälly kurssin hintaan vaan veloitetaan erikseen.

Hintaesimerkkitaulukot