Taidelainaus

Taidetta vuokralle

Taidelainaamo perustettiin vuonna 1995 Helsingin taiteilijaseura ry:n ja Helsingin kaupunginkirjaston yhteistyönä. Lainaamon näyttelytila sijaitsee Helsingin keskustassa perinteikkään Rikhardinkadun kirjaston yhteydessä.

Taidelainaamo välittää Helsingin Taiteilijaseuraan kuuluvien taiteilijoiden teoksia, seuran jäseninä on yli 700 ansioitunutta kuvataiteilijaa. Yli 3000 teoksen valikoimassa on monipuolisesti maalauksia, grafiikkaa, veistoksia ja valokuvia.

Lainaaminen tapahtuu kuukausijaksoissa ja vuokra on teoksen hinnasta riippuen 20–200 €/kk. Teoksen voi lunastaa omakseen kertaostona tai kuukausimaksua maksamalla kunnes teos on kokonaan maksettu. Asiakkaana voi olla yksityinen henkilö, yritys tai yhteisö.

Taidelainaamossa on kaksi yksityisnäyttelytilaa, Arthur ja Rikhardinkadun kirjaston 1.kerroksessa sijaitseva Galleria Rikhard, joissa jäsentaiteiljoiden näyttelyt vaihtuvat kuukausittain. Teemallisia ripustuksia lainaamossa nähdään joulukuussa.

Helsingin Juhlaviikkojen aikoihin on toteutettu Taidebussikiertue paikallisissa kultuurikeskuksissa. Tällöin perinterinen kirjastobussi on lastattu täyteen nykytaidetta.

Taidelainaamo