Galleria Katariinan Studio

Ville Pellikka – Seinä (The Wall), teoksia | verk | Works
13.9.-1.10.2017

Teoksissa värikenttämaalauksen traditio yhdistyy voimakkaisiin, lähes reliefimäisiin pintastruktuureihin, Näyttelyn nimi ”Seinä” on läsnä teoksissa yhtä aikaa konkreettisella ja symbolisella tasolla. Se voi merkitä yhtä aikaa estettä, turvaa tai rajaa vallan symbolina. Seinä voi olla yhteiskunnallisen nousun este, psykologinen ja emotionaalinen haaste tai identiteettiä määrittävä symboli, joka rajaa meidät.

Aikamme retoriikassa, asenteissa ja näkökulmissa seinä -käsite tarkoittaakin näkymätöntä ja samalla konkreettista asiaa, joka määrittelee meitä yhtä aikaa yksilöinä ja yhteisöjen jäseninä. Tavoitteenani on tarjota katsojille mahdollisuus nähdä ja kohdata ”seinä” abstraktina, emotionaalisena sekä fyysisenä ilmiönä kaikessa monimerkityksellisyydessään.

Ville Pellikka (s. 1983) on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2009. Hän on pitänyt näyttelyitä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin mm. Helsingissä, Berliinissä ja Prahassa.

Näyttelyn kuvagalleriaan tästä linkistä.

• Galleria Katariinassa 13.9.–1.10.2017 Heini Turunen Where the Magic Happens, maalauksia | målningar | Paintings
  • Ville Pellikan ja Heini Turusen taiteilijatapaaminen sunnuntaina 1.10. klo 14–16. Tervetuloa!