Galleria Katariina

Viivi Nieminen – Kultatyttö ja muita juttuja, installaatio
27.8.-14.9.2014

nieminen_nettiASynnyin talviolympialaisten aikaan, samana päivänä, kun Suomi hyppäsi suurmäessä sekä kultaa että pronssia ja hiihti 50 kilometrin matkalla hopeaa. Mummo nimesi oranssinkeltaisen lehmän Kultatytöksi syntymäni tuoman mitalionnen takia.

Tutkin kymmenisen vuotta sitten ottamiani valokuvia mummolasta. Kerään kapineita, jotka ovat sieltä peräisin tai ainakin voisivat olla. Kirjoitan ylös muistamani jutut ojaan unohdetuista mehupulloista, sormusarvonnasta ja possusta nimeltä Ulpu Iivari.

Koska muisti on mukautuvainen ja luova, muuttaa toistaminen, uudelleen muistaminen, muistoja. Mitä enemmän pyrin palauttamaan tilanteita yksityiskohtineen mieleeni, sitä enemmän huomaan niiden muuttuvan. Käsittelen muistojen rakentumista ja muistiaukkojen paikkaamista valokuvien, esineiden ja tekstin avulla.

• Viivi Nieminen (s. 1980) on helsinkiläinen valokuvataiteilija, joka on pitänyt aktiivisesti yksityisnäyttelyitä Suomessa. Nieminen on Valokuvataiteilijoiden Liiton ja Helsingin Taiteilijaseuran jäsen.

• Näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto.

Taiteilijatapaaminen poikkeuksellisesti sunnuntaina 31.8. klo 14–16, tervetuloa.