Galleria Rantakasarmi

Veera Tamminen – Welcome to the real life according to somebody else (sali 1) | Anni Kuula – Vanha äiti ja Pölkkypää (sali 2)
20.2.-15.3.2020

Veera Tamminen, Ciel, 2019, posliini, guassi vanerille, pâte à modeler autodureissante, 43,5 cm x 31cm

Welcome to the real life according to somebody else

Veera Tamminen (s.1988) on valmistunut Taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta 2015. Hänen teoksiaan on ollut esillä kotimaassa ja ulkomailla, mm. Arabian Taideosastoyhdistyksen galleriassa, Designmuseossa Helsingissä sekä Ludwigsburgin linnassa Saksassa. Tamminen on Ornamon jäsen.

Neon maali ei mahdollista hienoja maalauksia, mutta maalaus mahdollistaa hienot neonvärit.

Olen yhdistänyt posliiniteokset guassilla maalattuun vaneriin ja polaroideihin määrittämään kolmea eritasoista tahriintumista, kaupungin tuhruja ja savun eri aspekteja. Olen hankkinut neon pigmenttiä Berliinistä ja kultaa Pariisista. Koetan määritellä myös henkilökohtaisen tyylin ja hyvän maun, mutta päädyn sen olevan kaamea ja kullattu. Päätin maalata rokokootaivaita keventääkseni tunnelmaa. Sotkuisuus tulee maasta, tuherrus tupakansavusta ja lika on asennetta. Koetan tutkia eri kaupunkien pinttymiä.

Koko näyttely kertoo halusta kapasiteettiin tulla asioiden kanssa toimeen ja siitä kertoo myös kirjoitettu monisivuinen statement. Siinä käsitellään Amerikkalaisen rakkauden aspekteja, pitkä runo “Ornamental Vomit”, abstraktista ajattelusta ja emotionaalisesta laajasta skaalasta. Pesen käteni kolme kertaa, sillä haluan jakaa sytkärini sitä pyydettäessä, vain laiskuuteni voittaa obsessiivis kumpulsiivisyyteni.

Taiteilija pitää luennon avoimuuden mentaliteetista materiaalissa ja keramiikkataiteessa.
Torstaina 12.3.2020 klo 17

Veera Tamminen (b. 1988) has graduated as Master of Arts from Aalto University in 2015. Her artworks have been exhibited in her homeland and on abroad, for example in Arabia Factory’s Art Department’s Gallery, in Design Museum in Helsinki and in Ludwigsburg castle in Germany. Tamminen is a member of Ornamo.

Neon paint does not enable great paintings but painting does enable great neon paints.

I have combined porcelain artworks to gouache on plywood and to polaroids in order to define the three levels of dirt, city tarnish and different aspects on smoke. I have brought neon pigment from Berlin and gold from Paris. I try to refine the personal style and taste, but end up it being terrible/gilded. I decided to paint rococo skies to lighten things up. The tarnish comes from the ground life, the smudge is smoke from cigarettes, the dirt is an attitude. I aim to study the smears of different cities.

The whole exhibition is about the yearning of capability to deal with things, and that is what the multipage written statement is about, too. It handles about All American Aspects On Love, a long poem “Ornamental Vomit”, it is about an abstract thinking capability and covers an emotional vast scale. I like to wash my hands three times since I like to spare my lighter, and only my lazy will over do my OCD.

The artist will give a lecture about the open source mentality in material and within ceramic art.
On Thursday March 12th 2020 5pm

Anni Kuula, Äidin jano, 2019, akvarelli, 45 x 30 cm

Vanha äiti ja Pölkkypää

Anni Kuulan maalauksia HAA Gallery:ssa Suomenlinnan Rantakasarmilla 20.2. – 15.3. 2020

Vanha äiti seuraa ohivirtaavaa elämää itse ikiaikaisena. Vanhan äidin apulainen Pölkkypää kulkee ja tapaa ystäviään. Kun kohtaa Vanhan äidin tai Pölkkypään, niistä ei kenties saa kuvaa kameralla, vaan täytyy muistiin ja mielikuvitukseen turvautuen piirtää tai maalata näkemänsä.

Kaikki teokset ovat akvarelleja vuosilta 2018 -2020.

Målningar av Anni Kuula, HAA Gallery, Strandkasernen, Sveaborg. 20.2.- 15.3.2020

Gamla Mor följer med livet som flyter förbi. Själv är hon tidlös. Gamla Mors hjälpreda, Pölkkypää, går omkring och träffar sina vänner. Då man stöter på Gamla Mor eller Pölkkypää, så kan det hända att man inte kan fånga dem med kameran, utan man måste rita eller måla det man sett utifrån minnet och fantasin.

Alla arbeter är akvareller från åren 2018 – 2020.

Paintings by Anni Kuula at HAA Gallery, Sea Barracks, Suomenlinna. 20.2. – 15.3. 2020
Vanha äiti (Old Mother) watches life go by, being ever present herself. Her helper Pölkkypää (Logscull) goes around and meets new friends. When you meet them, you may not be able to catch them on a film or on a digital image. You must resort to your memory and imagination and either draw or paint them.

All paintings are aquarelles and from 2018 – 2020.