Galleria Katariina

Vaula Siiskonen – Musta maa, maalauksia
5.8.-23.8.2015

10_pelikenttä-maalausinstallaatio_luonnosKatselen maisemaa mielessäni sodat, katastrofit ja ilmastonmuutos. Käytän työskentelyn lähtökohtana uutiskuvia ja havaintoja maisemasta.

Vaikka teosten lähtökohtana on synkkä maailmankuva, niissä kaikissa on valo, joka ei kuitenkaan ulotu maahan saakka.

Musta ja caput mortuum sopivat tähän aikaan.

Caput mortuum = kuollut pää, se mitä jää jäljelle kun rautasulfaattia kuumennetaan, rautaoksidi.

• Vaula Siiskonen on ansioitunut ja aktiivisesti näyttelyitä pitänyt kuvataiteilija. Siiskosen edellinen yksityisnäyttely Galleria Katariinassa oli vuonna 2013. Hän on mm. Taidemaalariliiton ja Helsingin Taiteilijaseuran jäsen.
  • Galleria Katariinan Studiossa 5.8.–23.8.2015 Maija Hopeavuori – Lentoon, paperiveistoksia
  • Taiteiden yönä torstaina galleria avoinna 20.8. klo 17–21, taiteilijat paikalla. Klo 17.30 – 20.30 Tee itse paperitaidetta – kuvataiteilija Maija Hopeavuori ohjaa kuvataiteilija Vaula Siiskosen avustuksella paperitaiteen teossa.

• Tervetuloa galleriakierrokselle sunnuntaina 23.8. klo 12.15, oppaana Sonja Löfgren, vapaa pääsy!
    Kierros alkaa Galleria Katariinasta klo 12.15, näyttelyiden taiteilijat Vaula Siiskonen ja Maija Hopeavuori paikalla. Kierros jatkuu: Galleria Duetto (Minna Maija Lappalainen), Helsinki Contemporary (Hannaleena Heiska) ja Galleria Johan S (Minnamarina Tammi).
  • Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 23.8. klo 14–16. Vaula Siiskonen ja Maija Hopeavuori paikalla kertomassa näyttelyistään.

piilopaikka