Galleria Katariinan Studio

Ulla-Maija Vaittinen – Keinun muisti, valokuvia ja video| foton och video| Photographs and Video
13.7.-31.7.2016

IMG_2432 75x45

Lähtö, 2015, valokuvakollaasi metallille, 60 x 42 cm

Kautta koko tuotannon Vaittisella on ollut sama johtoajatus: halu käydä keskustelua kuvien ja teosten välityksellä. Aiheina ovat olleet mm. ajan-käsite ja maailman ekologinen tilanne.

Viimeaikaisissa teoskokonaisuuksissa keskiössä ovat olleet perheiden pahoinvointi ja lasten asema kaoottisessa maailmassa. Keinut toimivat symboleina lasten elämälle.  Ympäri maailmaa tyhjiksi jääneet keinut jatkavat keinumista varjoissa ja valoissa, pyhinä ja pahoina muistoina. Jäävätkö keinut tyhjiksi vai löytävätkö ne uudet keinujat?

• Ulla-Maija Vaittinen debytoi Nuortennäyttelyssä 1972. Siitä asti hän on osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin ja pitänyt aktiivisesti yksityisnäyttelyitä. Välineinä ja materiaaleina ovat olleet mm. pronssi, grafiikka, maalaukset, installaatiot, videot, valokuva, hierrostekniikka, readymade ja ympäristöteokset. Vaittinen on Helsingin Taiteilijaseuran jäsen.
  • Galleria Katariinassa 13.7.–31.7.2016 Juhani Tuomi – Suuri eläinnäyttely, maalauksia | målningar | Paintings
1. Uudessa kotimaassa...v. 2016 valokuvallaassi metallille 42 x 57

Uusi kotimaa, 2016, valokuvavedos metallille, 57 x 32 cm