Galleria Katariina

Timo Ryhänen – Junkyard, teoksia | verk | Works
11.7.-29.7.2018

Näyttely koostuu maalauksista, veistoksista, kollaaseista, valokuvista sekä digitaalista maalausjälkeä ja kollaasia yhdistävistä teoksista. Länsimaisen kulttuurin arkkitehtuurinen kehitys luo näyttelyyn assosiaatioverkoston, joka muotoutuu romukauppamaiseksi kokonaisuudeksi.

Junkyard on mielikuvituksellinen pienoismaailma, jossa luontoaiheet ja kansantarustollinen kerronta kohtaavat laitakaupungin rosoisen estetiikan. Kuvastossa on vaikutteita sosialistisesta realismista, figuratiivisen maalauksen perinteistä sekä minimalismin geometrisista ulottuvuuksista.

Näyttely on kolmas osa Ambaria-nimisen maailman kertomusta, joka täydentyy teoksia ja maailman syntyhistoriaa avaavalla taidekirjalla ensi vuoden puolella. Ambaria muodostaa nykyaikaisia mielikuvituksellisia mytologioita, joissa digitaalisen kuvankäsittelyn keinot yhdistyvät perinteiseen maalaustekniikkaan.

• Timo Ryhänen (s. 1986) on opiskellut mm. Kuvataideakatemiassa, Universität der Künstessä Berliinissä ja University of Sunderlandissa, Englannissa. Ryhänen on Taidemaalariliiton kokelasjäsen. Junkyard on hänen neljäs yksityisnäyttelynsä.
  • Galleria Katariinan Studiossa 11.7.–29.7.2018 Mari Järventausta-Lindertz – Kaihot, tussimaalauksia | tuschmålningar | Ink Paintings
  • Timo Ryhäsen ja Mari Järventausta-Lindertzin taiteilijatapaaminen sunnuntaina 29.7. klo 14–16.