Galleria Katariina

Tiina Forsman – Maalauksia | Målningar | Paintings
28.3.-15.4.2018

Pidän ihmisten kasvoista ja katseista. Kasvojen ja kehon eleissä voi joskus näkyä enemmän kuin pelkkä tunne. Se on jonkinlainen kohtaaminen todellisuuden ja ihmisen sisäisen maailman kanssa; se on usein vain välähdys. Kun sellaisen ”synkronin” löytää tai huomaa, se on pakko maalata.  Siksi maalauksia voisi kutsua välähdyksiksi ihmisten elämästä. Koirat luovat tunnelmaa ja antavat rakenteen joillekin kohtauksille ja tilanteille.

Elämä tuntuu absurdilta, maalauksessa taas tapahtumat tuntuvat tärkeiltä.  Loppujen lopuksi yritän ymmärtää olemassaoloa, ihmisen elämää, sitä mitä näkee ympärillään.  Mitkä asiat näkymään vaikuttavat? Paikka, aika, ikä? Miksi ollaan tultu tähän tilanteeseen, missä juuri nyt ollaan?

• Tiina Forsman (s.1961) on valmistunut Taikista 2009 ja on Helsingin Taiteilijaseuran jäsen ja Taidemaalariliiton kokelasjäsen. Hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä, Galleria Katariinassa viimeksi vuonna 2014. Forsmanin teoksia on mm. Rovaniemen, Raahen ja Lahden kaupunkien kokoelmissa.
  • Galleria Katariinan Studiossa 28.3.–15.4.2018 Antti Lassila maalauksia | målningar | Paintings
  • Suljettu Pääsiäisenä 30.3.–2.4.2018
  • Galleriakeskiviikko 4.4.2018, galleria avoinna klo 11–19, Tiina Forsman ja Antti Lassila paikalla klo 17–19 kertomassa näyttelyistään.
  • Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 15.4. klo 14–16
  • Näyttelyn kuvagalleriaan tästä linkistä.