Galleria Katariinan Studio

Tero Kontinen – Piirustuksia ja koosteita | Teckningar och collage | Drawings and Collage
31.7.-18.8.2019

Tero Kontisen taiteellinen työskentely käsittelee piirtämisen ulottuvuuksia. ”Teen piirustuksia eri tekniikoilla, useimmiten paperille, puran sen ja kokoan uudelleen osaksi suurempaa kokonaisuutta.”

Työtapa muistuttaa löytöretkeilyä, erilaisten elementtien yhdistely tuottaa yllättäviä kontrasteja. Toisaalta sattumanvaraisten samankaltaisuuksien kohtaaminen tuottaa uusia mielikuvia, jotka olisivat ehkä muuten jääneet huomaamatta. Erilaisten osien ja palasten kaoottinen maailma alkaa hahmottua ja rakentua kokonaiseksi uudeksi kuvaksi, joka alkaa elää omaa elämäänsä.

• Näyttelyä on tukenut Taiteen keskustoimikunta.
  • Tero Kontinen (s.1964) on valmistunut Kuvataideakatemiasta ja opiskellut myös College of Arts and Designissa Reykjavikissa sekä Taidekoulu Maassa. Kontinen on pitänyt aktiivisesti näyttelyitä ja hän on työskennellyt myös musiikin ja äänitaiteen parissa yhdessä Pekka Sassin, Vesa Puhakan ja Lasse Vairion kanssa. Kontinen on MUU ry:n ja Helsingin Taiteilijaseuran jäsen. Hänen teoksiaan on mm. Kiasma Nykytaiteen museossa ja Valtion taidekokoelmassa.
  • Galleria Katariinassa 31.7.–18.8.2019 Katariina Guthwert Talaveritas, teoksia | verk | Works

• Taiteiden yönä torstaina 15.8. klo 17–21 runsaasti ohjelmaa!

Klo 17 Kantakaupungin galleriakierros lähtee Galleria Katariinasta ja käy sen jälkeen Hippolytessä, tm-galleriassa, Galleria G:ssä ja Galleria Sculptorissa. Oppaana Katariina Salmijärvi, vapaa pääsy!

Klo 17.30–18 Duo Tuntemattoman artistin improvisoitua musiikkia, jossa jokainen liike ja ääni on ennalta suunnittelematon, mutta silti kokonaisuuden kannalta merkityksellinen. Lasse Vairio: kitara ja syntetisaattori, Tero Kontinen: basso

Klo 18.30–21  Meksikolaisen musiikin ilta

* Meksikolaista barokkia, esiintyjinä Katariina Guthwert, laulu, Tomi Meskanen, luuttu ja Eteläsuomalaisen osakunnan laulajien lauluryhmä

* Säveltäjä Juan de Dios Magdaleno esittää kokeellista nykyklassista musiikkiaan