Malmitalon galleria

Feeling Latvian – taiteilijoita Latviasta
28.9.-21.10.2017

Malmitalon galleriassa voi aistia latvialaistaiteilijoiden tunnemaailmaa heidän teostensa välityksellä. Neljätoista taiteilijaa Riiasta A.Sῡna -galleriasta esittäytyy helsinkiläisille herkkien ja vaikuttavien teostensa kautta.
Teoksia on esillä monipuolisesti. Maalauksia, valokuvia, veistoksia ja lasitaidetta sisältävä näyttely on osoitus pienen Baltian maan taidokkaasta, värikkäästä taiteesta. Ryhmässä on modernismin vahvasta perinteestä inspiraationsa ammentavan taidesukupolven tekijöitä. Jokaisella heistä on oma persoonallinen tyylinsä ja ilmaisutapansa kuvata ja ymmärtää olemassaolon tarkoitusta ja suhdetta ympäröivään maailmaan.

Taiteilijat:
taidemaalarit Arturs Akopjans, Kristina Keire, Guna Millersone, Anita Kalnina, Tatjana Semane, Zigurts Poļikovs, Madara Gulbis, Maris Upzars, Andris Vitols ja Linda Zivere, lasitaiteilijat Barbala Gulbe ja Ernest Vitin, valokuvaaja Egils Spuris ja kuvanveistäjä Aivars Gulbis.

Taidekriitikoiden mielestä näiden latvialaisten taiteilijoiden töissä on meditatiivista, romanttista ja abstraktia tyyliä sekä joitakin teoksia voidaan kuvailla romanttiseksi ekspressionismiksi. Näyttelyn otsikko heijastaa ajatusta siitä, että taiteilijat etsivät ja tekevät taidetta tunteistaan. Tunteet näkyvät niin taiteilijan valitsemassa värissä, muodossa ja tekstuurissa kuin hänen käyttämässään tekniikassakin.

Zigurts Polikovs, The town Sabile , 2007, oil on canvas 50 x 65 cm

Arturs Akopjans, The princess, 2014, acrylic on canvas, 70 x 96 cm

Ernests Vitins, Effigie Sui, 2015, layered glass sculpture, 220 x 75 x 55 cm

Avoinna arkisin ma–pe 9–20 ja la 9–18

Vapaa pääsy

Yhteistyössä Helsingin Taiteilijaseura ja Malmitalo