Kesänäyttely

HTS Syyssalonki Kanneltalon galleriassa
9.11.-29.11.2018

Helsingin Taiteilijaseuran SYYSSALONKI

9.11.–29.11.2018 Kanneltalon galleriassa

Mari Sydänmaanlakan performanssi torstaina 22.11. klo 18 ja torstaina 29.11. klo 18. Ks. alempana lisää performanssista.

Yli 800 ammattikuvataiteilijan Helsingin Taiteilijaseura tuo Kanneltalon galleriaan vuosinäyttelynsä syyssalongin muodossa. Seuran jäsentaiteilijoiden teoksista rakentuu yllätyksellinen salonki-ripustus.

Luvassa on monipuolinen kattaus eri tekniikoin tehtyjä teoksia – maalausta, piirustusta, grafiikkaa, valokuvaa, veistosta, performanssia ja paljon muuta. Mukana on teoksia 86 Helsingin Taiteilijaseuran taiteilijalta.

TAITEILIJAT NÄYTTELYSSÄ

Aalto Tuula, Ahlgrén Henriette, Ahlström Annu, Alitalo Annamari, Alsta Kaarina, Auvinen Kari, Baer Saija, Blomqvist Marianne, von Boehm Juhani, Eräpuu Tiina, Forsman Riitta, Grönqvist Seija, Haapanen Jakke, Hackman Nina, Hakkarainen Katri, Heldt Ninni, Heiskanen Merja, Helin-Åvall Maija, Hermunen N. A., Hoel Mona, Honkanen Eeva, Hopsu Elena, Huhtakallio Katri-Maria, Hujo Merja, Hulke Rauni, Hyrri Juliana, Iivanainen Susanna, Jalkanen Nanna, Johansson Emmu, Joutsen Beata, Juga Hanne, Juntunen Kaisa, Järnström Jari, Järvinen Salla, Kangas Jaana, Kangas Olof, Kanón-Aaltonen Annikki, Karhunen Mervi, Karttunen Ulla, Kauhaniemi Anu, Keinänen Aino, Kirjonen Jaana, Kokki Eeva, Kosonen Harri, Kukkasniemi Päivi, Kylliäinen Eija, Kömmistö Enni, Lassila Antti, Lehtomaa Raimo, Lukka Virve, Lukkarinen Tuula, Marsch Mirja, Matikainen Tiia, Mattila Heidi, Nokelainen Artturi, Nukala Aulikki, Oviedo Alberto, Paasio Marja, Palmu Jaro, Palonen Leena, Pensola Tiina, Pihlajakoski Mari, Puhakka Kirsti, Rahikainen Michael, Rantanen Leena, Ratia Jertta, Rosenlew Cecilia, Rönkkö Jaakko, Salosmaa Airi, Savolainen Tuija, Silvekoski Antti, Suonio Saga, Sydänmaanlakka Mari, Taivalsaari Annimari, Tapio Sirkka, Toropainen Maija, Tuiremo Terttu, Türkmen Semra, Töyrylä Hannu, Uusikylä Matti, Vaittinen Ulla-Maija, Virtanen Johanna, Väyrynen Pekka, Wilhelmus Anna, Yrjölä Eero

Tulo-ohjeet Kanneltalon galleriaan:

Tervetuloa avajaisiin torstaina 8.11.2018 klo 17-19!

Kanneltaloon pääsee kätevästi esimerkiksi paikallisjunalla P, matka-aika rautateiasemalta noin 15 minuuttia, Kanneltalo on miltei aseman vieressä. Ks. muita tulovaihtoehtoja tästä linkistä >>

Kanneltalo, Klaneettitie 5, Sitratori

Avoinna ma-to klo 9-20, 9-18, la 10-16 ​​​​​​​sekä tapahtumien mukaan.

Mari Sydanmaanlakka, performanssi ”#muisti/muisti” ”#recall-recall”

Kanneltalon galleriass torstaina 22.11. klo 18 ja torstaina 29.11. klo 18, tervetuloa!

Teos käsittelee muistoa, muistamista ja tallenteita. Totuutta ja sen manipulaatiota. Muistutus vääjäämättömästä totuudesta. Ihmisen muutosta tallenteeksi. Hauraaksi, tunnepohjaiseksi muistoksi.

Aikamme on visuaalisesti agressiivinen. Ihminen peilaa ihmistä. Meillä on valtavat kanavat yrittää saada vastauksia siihen keitä me olemme. Sosiaalisen median kautta saatava palaute on mustavalkoista huolimatta hienosti editoiduista kuvista. Peukku, sydän ja tykkäys tai niiden puute vaikuttaa mieliin jopa sairastuttaen. Elämme omaa kuvaa ilman omakuvaa. Manipuloidut kuvat itsestä, mielentilasta, ulkonäöstä, paikasta ja sanomasta kasvattavat ristiriitaa suhteessa oikeaan ja aitoon minuuteen-myötäillen ulkopuolista. Tarvitseeko enää kasvaa jos määrittely tulee sieltä. Onko totuus enää välttämätön hyvä?

Jotain tärkeää, jotain merkityksetöntä. Suuria totuuksia ja vielä suurempia valheita. Kiivaan tahdin lukuoppi- kuvassa on tuhat sanaa. Ettemme sokeasti hukkuisi valtavirtaan ja unohtaisi.

Teoksessa kääriydyn tallenteisiin ja kiedon kuvanauhaa ympärilleni. Myös yleisö osallistuu peittämällä minut. Tallenteet ovat nyt #Mari Sydänmaanlakka ja Mari Sydänmaanlakka on jossain siellä alla. Teos muovaa minut pinnalliseksi muistoksi- totuudenmukaisuus on jossain vaikeammin havaittavissa.

”Toivoin onnistuvani erottamaan sen epäaidosta. Mielestäni löysin oikeaa ja käsittelemätöntä. Kiinnostava tallentui, unohtui ja kaivetaan esiin. Sitä on. Näkemistä sen alle mikä peittää kaiken muun.” -Erkki Pirtola

 

Lisätietoja | Tilläggsinformation | More information:

Hannele Nyman, näyttelyvastaava, galleristi | gallerist | Head of Exhibitions, Gallery Manager

e-mail: , gsm 0440 551 678, puh. | tel. 050 4706087

Helsingin Taiteilijaseura | Konstnärsgillet i Helsingfors | Helsinki Artists’ Association, Kalevankatu 16, Helsinki

Avoinna ti–pe 11–17, la–su 12–16 | Öppet ti–fr 11–17, lö–sö 12–16 | Open Tue–Fri 11–17, Sat–Sun 12–16

www.helsingintaiteilijaseura.fi, www.myyntikokoelma.fi

 

OSALLISTUVILLE TAITEILIJOILLE:

Helsingin Taiteilijaseuran vuosinäyttely järjestetään tänä vuonna hienossa Kanneltalon galleriassa 9.11.–29.11.2018. Näyttely rakentuu salonkiripustusten perinteen mukaan vapaalle teemalle ja avaa näkymän Helsingin kuvataiteeseen ja -taiteilijoihin vuonna 2018. Mukaan odotetaan tuoreita teoksia kahden viime vuoden ajalta.

Näyttely on kaikille Helsingin Taiteilijaseuran jäsenille avoin, mukaan voi tuoda yhden teoksen. Teosten maksimikoko on kaksiulotteisilla teoksilla (maalaus, piirustus, valokuva, grafiikka jne.) noin 1 m2 (korkeus/leveys esim. 100 x 100 cm) ja kolmiulotteisilla teoksilla (veistokset, tilateokset) noin 1 m3. Teosten tekniikkaa tai toteutustapaa ei rajoiteta. Mukaan toivotaan myös performansseja ja muita ohjelmaehdotuksia! Jos mietit, soveltuuko teoksesi mukaan, ota mielellään yhteyttä niin keskutellaan.

MUISTILISTA

  • Ehdota performansseja tai muuta ohjelmaa 22.10. mennessä
  • Teokset tuodaan Kanneltalon galleriaan maanantaina 5.11. klo 10–18. Ota mukaan sopimus ja maksukuitti osallistumismaksusta (tai näytä se kännykästä/läppäriltä). Sopimuksen voi tarvittaessa täyttää myös teosta tuotaessa. Näyttelysopimus SYYSSALOKI 2018 >>
  • Avajaiset torstaina 8.11. klo 17–19
  • Näyttelyn on yleisölle avoinna 9.11.–29.11.2018
  • Teokset noudetaan perjantaina 30.11. klo 10–14
  • Osallistumismaksu on 35 €. Osallistumismaksu maksetaan ennen teosten tuontia Helsingin Taiteilijaseuran tilille: Helsingin Taiteilijaseura ry FI76 2001 1800 3801 59 HUOM! käytä maksaessasi ehdottomasti viitenumeroa 4001120189 – viitteettömiä maksuja ei pystytä kohdistamaan oikealle maksajalle

Muut osallistumisohjeet
● Seuran jäsentaiteilijat voivat tuoda näyttelyyn yhden teoksen:
– teosten maksimikoko on kaksiulotteisilla teoksilla (maalaus, piirustus, valokuva, grafiikka jne.) noin 1 m2 (korkeus/leveys 100 x 100 cm) ja kolmiulotteisilla teoksilla (veistokset, tilateokset) noin 1 m3
– teosten tekniikkaa tai toteutustapaa ei rajoiteta.
● Performanssi- ja/tai muissa ohjelmaehdotuksissa pyydetään ottamaan yhteyttä näyttelyvastaavaan 22.10. mennessä

  • Teoskuvia tarvitaan tiedotuskäyttöön jo ennen näyttelyä; kun tiedät mukaan tulevan teoksesi laita kuva ja teostiedot siitä näyttelyvastaavalle heti (tiedot viimeistään 26.10., kuva ei ole pakollinen)
  • Lähetä teostiedot ja kuvat sähköpostiin:

Taiteilija vastaa teosten esittämisen edellyttämistä laitteista ja muista kustannuksista. Helsingin Taiteilijaseuran näyttelytoimikunta ja henkilökunta vastaavat näyttelyn ripustuksesta. Jos teos on installoitava, ajankohdasta tulee sopia etukäteen. Teoksiin tulee liittää kiinnitystä varten koukut, langat jne. Ripustettavuudessa tulee ottaa huomioon Kanneltalon gallerian olosuhteet (osa teoksista ripustetaan siimoilla ja langoilla). Tarvittaessa teosten mukaan liitetään kirjalliset ohjeet teosten käsittelystä ja esillepanosta. Taiteilijaseuran myyntiprovisio on 30 % + alv ja se lasketaan teoksen arvonlisäverottomasta hinnasta.

Lisätietoja: näyttelyvastaava Hannele Nyman, , gsm 0440 551 678, Galleria Katariinan gsm 050 470 6087