Galleria Katariina

1.4.-19.4.2015

Sini-Meri Hedberg Fragmentit

Osa teossarjasta Fragmentit, 2013, akryyli ja öljy kankaalle, 33 x 41 cm

Fragmentit kuvaavat sisäistä elämää ja tunteita, lähinnä myrskyn kaltaisessa tilanteessa. Kerroksittain työskennellen ja värejä tutkimalla Hedberg etsii heijastuksia sisäisistä tunnemyrskyistä, omistaan ja kuvitteellisista. Maalauksen keinoin Fragmentit pureutuvat minuuden ja tietoisuuden haasteelliseen problematiikkaan, tarkastelevat eksistentialismin pohjaelämystä siitä, kuinka minä on olemassa ajatuksina, tunteina. Osasista koostuva teos kuvastaa myös minän pirstaleista luonnetta, täydellisen kokonaiskuvan saavuttamattomuutta.

Fragmenteissa voi nähdä vaikutteita romantiikan ajan maisemamaalauksista, kuten William Turnerin teoksista. ”Minua kiinnostaa tunteen liittäminen ainaisessa liikkeessä oleviin elementteihin, kuten aaltoihin ja pilviin. Siinä yhdistyy olemisen kaltainen jatkuva muutos, kuitenkin niin että elementteihin sisältyy kaunis, lohdullinen peruspysyvyys. Ilmaisuni tavoittelee haparoiden myös ajattomuuden käsitettä; miten maalata maalaus, joka olisi ajaton kuvatessaan liikettä, kaaosta, minuutta. Toiveena kohdata ymmärrys itsestä, olemisesta, maalaamisesta.”

Osa teossarjasta Fragmentit, 2015, akryyli ja öljy kankaalle, 33 x 41 cm

• Sini-Meri Hedberg (s. 1972) on valmistunut kuvataiteilijaksi 2004 Turun ammattikorkeakoulusta ja asuu ja työskentelee Turussa. Hän on pitänyt aktiivisesti yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin. Fragmentit on Hedbergin neljäs näyttely Helsingissä. Hedberg on Turun taiteilijaseuran ja Taidemaalariliiton jäsen.

• Galleriakeskiviikko 1.4. klo 17–20
– Sini-Meri Hedberg ja Sebastian Lindberg (Studio) paikalla
– Musiikkia klo 19.30–20: Annika Pudas & viulunsoittaja matolla, minimalistinen pop/folk -duo, jonka lauluissa ihmetellään, humallutaan, ongitaan ja etsitään onnea.

• Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 19.4. klo 14–16. Sini-Meri Hedberg ja Sebastian Lindberg paikalla.

• Suljettu Pääsiäisenä 3.–6.4.

•Näyttelyn kuvagalleriaan tästä linkistä.

Hedberg Fragmentit 1

Osa teossarjasta Fragmentit, 2015, akryyli ja öljy kankaalle, 33 x 41 cm