Galleria Katariina

Sanna Kananoja – Välitila, maalauksia | målningar | Paintings
7.3.-25.3.2018

Voiko kasa olla kiinnostava – kyllä!

Sanna Kananojan kananmunatemperalla toteutetuissa maisemamaalauksissa katseen kohteina ovat luonnonmateriaaleista kootut kasat, joita ihminen on raivannut tieltään. Kasan ei tarvitse kauan olla paikallaan, kun luonnon voimat jo siihen käyvät: lehdet kuihtuvat ja maa-aineeseen kasvaa uutta vihreää.  Luonto saa ajankulun näkyviin.

Lähiluonto on ihmisen tekemä arkinen asetelma. Se on näennäisesti hallittu kokonaisuus, missä kiinnostavaa on juuri ihmisen hallitsemattomissa oleva luonnonvoima. Sen havainnointi jää helposti tiedostamattomaksi. Kasoissa luonto on omassa maailmassaan vaikkakin ihmisen koskettamana.

• Sanna Kananoja (s.1979) asuu ja työskentelee Turussa ja on valmistunut Turun Taideakatemiasta 2010. Hän on pitänyt aktiivisesti yksityisnäyttelyitä, Galleria Katariinan näyttely on ensimmäinen suurempi yksityisnäyttely Helsingissä. Kananoja on Taidemaalariliiton kokelasjäsen ja Turun Taiteilijaseuran jäsen.

• Galleria Katariinan Studiossa 7.3.–25.3.2018 Maria Punkkinen – Uni veistoksia | skulpturer | Sculptures
  • Galleriakeskiviikko 7.3.: galleria avoinna klo 11–19, Maria Punkkinen (Studio) paikalla klo 17–18.30.
  • Sanna Kananojan taiteilijatapaaminen sunnuntaina 25.3. klo 14–16.
  • Näyttelyn kuvagalleriaan tästä linkistä.