Galleria Katariina

Salla Laurinolli – Maalauksia
20.11.-8.12.2013

Sarjasta Kävely harrastuksena: Parisuhde maisemassa, 2013, öljy ja akryyli, 86 x 120cm.

”Pidän kävelystä. Kävely juurruttaa paikkaan ja suhteellistaa asioita. Kävellen ehtii nähdä.

Maalauksieni lähtökohdat liittyvät maisemiin ja näkymiin, joiden ohi kuljen tai joiden eteen pysähdyn. Ja kävellessä pysähtyminen on tosi helppoa, laittaa vain jalan toisen viereen ja lakkaa liikkumasta, kun tuntuu merkitykselliseltä. Kun pihalla naapurin aidan vieressä tai maailmalla historiallisessa miljöössä on joku tila tai valo, mitä jää katsomaan.

Maalaaminen on mielessä kuljeskelua ja itsekseen yhdessä tekemistä. Kun lähtökohtana toimineen impulssin tuo kuvapinnalle, pinta muuttuu toimijaksi. Se vaatii aikaa ja tilaa, muutosta ja toimintaa. Kuvapinnan kanssa kamppailuun tulevat mukaan myös maalarin keho ja tahto, intuitio ja taito. Niiden kanssa on opittava olemaan ja keskustelemaan, jotta maalauksesta tulee kokonainen ja totta. Silloin siihenkin voi hetkeksi pysähtyä.”

Taidemaalari Salla Laurinolli (s. 1976) on valmistunut kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta (SAMK Kuvataide Kankaanpää) vuonna 2002. Hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Galleria Katariinassa Laurinollin teoksia nähtiin viimeksi vuonna 2008 yhteisnäyttelyssä Samuli Laurinollin kanssa. Salla Laurinolli on Taidemaalariliiton kokelasjäsen ja Ars-Hämeen sekä Hämeenlinnan taiteilijaseuran jäsen.

Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 8.12. klo 14–16. Salla Laurinolli paikalla kertomassa näyttelystään.

• Näyttelyn kuvagalleriaan tästä linkistä.

Kasvimaa - 2013 öljy ja akryyli kankaalle 95x86cm

Kasvimaa – 2013 öljy ja akryyli kankaalle 95x86cm