Galleria Katariinan Studio

Roy Aurinko – Lost work, maalauksia
6.8.-24.8.2014

RoyAurinko_Sibelius8thLähtökohtana sarjalle ovat säveltäjän ja kirjailijan keskeneräiset, kadonneet teokset. Vuonna 1985Italo Calvino valmisteli luentosarjaa Harvardin yliopistoon arvoista, jotka ovat keskeisiä kaikessa inhimillisessä toiminnassa. Kuudesta luennosta Calvino ennätti saada valmiiksi ennen kuolemaansa vain viisi (keveys, nopeus, täsmällisyys, näkyvyys ja moninaisuus). Kuudennesta luennosta tiedetään vain otsikko, yhtenäisyys. Jean Sibeliuksen Sinfonia nro 8 on keskeneräinen, myyttinen sinfonia, josta ei ole säilynyt jälkipolville juuri mitään. Sibeliuksen uskotaan työskennelleen kahdeksannen sinfonian parissa lähes 30 vuotta. Hän luultavasti poltti käsikirjoituksen vuonna 1945.

 

TAITEIDEN YÖNÄ torstaina 21.8. Galleria Katariina on avoinna klo 21 asti.

  • Klo 17.30–20.30 Oma tai kaverin naama -työpaja: tee taiteilijoiden johdolla silitystaidetta strasseilla ja tekstiilitusseilla kankaalle. Teemana naama, valmiit teokset heti mukaan. Alaikäraja noin 6 vuotta, ei yläikärajaa.
  • Klo 18 galleriakierros lähtee Galerie Forsblomista ja etenee Helsinki Contemporaryyn, Galleria Duettoon sekä Galleria Katariinaan. Oppaana Aino Pisilä, kesto noin 1,5 tuntia, maksuton.
  • Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 24.8.2014 klo 14–16. Hanna Oinonen ja Roy Aurinko paikalla kertomassa näyttelyistään.

Näyttelyn kuvagalleriaan tästä linkistä.