Galleria Katariinan Studio

Marja Eerola – Paperisiivet, paperireliefejä
27.8.-14.9.2014

Tanssiva tipu

Marja Eerola. Tanssiva tipu, 2014, akvarellipuukynäpiirros paperille. tinapaperi, liima, karvat. tuhka, n. 11 x 11 cm

Hyönteismäiset olennot on piirretty akvarellipuuväreillä paperille. Foliopaperin, liiman, tuhkan ja erilaisten karvojen avulla olen muotoillut ja kovettanut piirrosoliot kolmiulotteiseen, reliefimäiseen muotoon. Olioista alkoi muodostua erilaisia hyönteis- ja perhoslajeja, joilla osalla on inhimillisiä piirteitä kuten kasvot ja kädet, sekä tunteisiin vetoavat suuret silmät ja karvoja. Teosteni teemoja ovat syntymä, kuolema, lapsettomuus, maskuliinisuus ja feminiinisyys. Mahtipontisista aiheista huolimatta töissäni on mukana huumoria ja hilpeyttä.
• Marja Eerola (s. 1979) on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta (nykyinen Aalto yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu) 2006 ja opiskellut myös Pekka Halosen akatemiassa. Eerola on pitänyt näyttelyn maalauksistaan Galleria Katariinassa 2012. Eerola on Taidemaalariliiton ja Hyvinkään taiteilijaseuran jäsen.
• Taiteilijatapaaminen avajaisten jälkeisenä sunnuntaina 31.8.2014 klo 14–16. Viivi Nieminen ja Marja Eerola paikalla kertomassa näyttelyistään.