Galleria Katariina

Maija Saksman – Minä kirjoitan sinulle kaukaisesta maasta | sanoja, asioita ja esineitä | ord, saker och föremål | Words, Things and Objects
4.1.-21.1.2018

Galleria Katariinan täyttävät heti vuoden aluksi ’lasimaalaukset’ ja ’videokukkaikonit’, joista muodostuu kirkkomainen tilateos tuskasta, hurmiosta, ilosta ja epätoivosta sekä piirroskirjoituksista, sanoista, asioista ja esineistä. Äänen tilaan luovat Saksmanin laulupolut.

”Saksman tekee monialaisia video- ja ääniteoksia, musiikkia sekä performansseja. Teoksia voi kutsua eräänlaiseksi videoherbaarioksi, joka koostuu taiteilijan ympäristöstään löytämistä ja näkemistä asioista, joille hän antaa uudenlaisia merkityksiä.” (AV-arkki)

• Maija Saksman on suomalaisen mediataiteen pioneereja, joka on opiskellut kuvataidetta, musiikkia, mediaa ja journalismia kotimaassa ja Konstfackissa Tukholmassa. Saksmanin taide- ja ympäristöteoksia sekä performansseja on nähty näyttelyissä, tapahtumissa ja festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla.

• Maija Saksmanin ja Seppo Alanissin Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 21.1. klo 14–16.

Maija & Yhtäkkiä Tässä -ryhmä esittää n. klo 14.30 Lauluja puille ja kukille.

• Kantakaupungin galleriakierros sunnuntaina 7.1. klo 14

Galleria Katariinasta – Hippolyte – Galleria G – Galleria Sculptor. Oppaana Katariina Salmijärvi, vapaa pääsy. Maija Saksman esittää Laulupolkuja, tervetuloa!

• Galleria Katariinan Studiossa 4.1.–21.1.2018 Seppo Alanissi – Kuinka se sieltä kasvoi teoksia | verk | Works
  • Suljettu Loppiaisena 6.1.

Leena Kuumola kirjoittaa näyttelystä blogissaan: Maija Saksmanin lumotussa maailmassa / 19.1.2018

Lisätietoja | Tilläggsinformation | More information:

Hannele Nyman, galleristi, näyttelyvastaava | gallerist | Head of Exhibitions, Gallery Manager

e-mail: , gsm 0440 551 678, puh. | tel. 09 666 677

GALLERIA KATARIINA

Helsingin Taiteilijaseura | Konstnärsgillet i Helsingfors | Helsinki Artists’ Association, Kalevankatu 16, Helsinki

Avoinna ti–pe 11–17, la–su 12–16 | Öppet ti–fr 11–17, lö–sö 12–16 | Open Tue–Fri 11–17, Sat–Sun 12–16

www.helsingintaiteilijaseura.fi, www.myyntikokoelma.fi