Malmitalon galleria

Maalauksen monimuotoisuus – Helsingin Taiteilijaseura Taidemaalariliiton Juhlanäyttelyviikoilla
26.9.-20.10.2019

MAALAUKSEN MONIMUOTOISUUS – Helsingin Taiteilijaseura Taidemaalariliiton Juhlanäyttelyviikoilla

Malmitalon galleria 26.9.–19.10.2019 & Galleria Katariina 2.10.–20.10.2019

Juhlanäyttelyviikot -tapahtumasarja tuo esiin maalaustaiteen monimuotoisuutta ja suomalaisia taidemaalareita. Se on osa Taidemaalariliiton 90-vuotisjuhlan ohjelmaa ja toteutuu lokakuun 2019 aikana. Tapahtumaohjelman luovat Suomessa paikalliset rekisteröidyt taiteilijaseurat tai taiteilijayhdistykset.

Helsingin Taiteilijaseura osallistuu Juhlanäyttelyviikkoihin järjestämällä kaksi jurytettyä maalausnäyttelyä Helsingissä, vilkkaan Malmitalon galleriassa 26.9.–19.10.2019 ja ydinkeskustan Galleria Katariinassa 2.10.–20.10.2019. Näyttelyihin valitut taiteilijat ovat sekä Helsingin Taiteilijaseuran että Taidemaalariliiton jäseniä.

Taiteilijat Malmitalon galleriassa ovat Marianne Blomqvist, Carla Lundell, Heidi Anniina Mattila, Artturi Nokelainen, Hanna Räty sekä Markku Wallden ja Galleria Katariinassa Juhani von Boehm, Marja Hakala, Jonna Johansson, Hanne Juga, Päivi Kukkasniemi, Janne Kärkkäinen, Tuija Markonsalo, Paula Puoskari, Jertta Ratia, Leena Räsänen, Rose-Mari Torpo sekä Anna Wilhelmus. Maalauksen monimuotoisuutta nähdään veistoksissa, seinillä, katossa ja liikkeessä. Katariinan Studiossa on samaan aikaan esillä Ville Välikankaan maalauksia.

• Ohjelmaa näyttelyiden aikana

Maalauksen monimuotoisuus -erikoisopastus lauantaina 5.10. klo 14–noin 17. Katariina Salmijärvi perehdyttää maalaustekniikoiden ja maalareiden saloihin kahdessa näyttelyssä. Lähtö Galleria Katariinasta klo 14. Malmitalon galleriaan siirrytään junalla (omakustannus). Junamatka kestää 13 min, kävelyä Katariinasta asemalle 900 m ja Malmin päässä 400 m. Vapaa pääsy.

Kantakaupungin galleriakierros vierailee Galleria Katariinassa sunnuntaina 6.10., oppaanaan Katariina Salmijärvi, vapaa pääsy, lähtö kierrokselle Galleria Sculptorista klo 14.

• Helsingin Taiteilijaseura on vuonna 1967 perustettu ammattitaiteilijoiden järjestö, jossa on yli 800 jäsentä. Seuralla on näyttely-, taidelainaamo- ja koulutustoimintaa.

Taidemaalariliitto on Suomen ammattitaidemaalareiden valtakunnallinen järjestö, joka on perustettu vuonna 1929. Liitolla on noin 1300 jäsentä ja se työskentelee kuvataiteen edistämiseksi sekä kuvataiteilijoiden ammatillisten ja sosiaalisten etujen parantamiseksi.

90-vuotisjuhla