Galleria Katariinan Studio

Leena Kangas – Teoksia paperille | verk på papper | Works on Paper
1.8.-19.8.2018

Näyttelyni on kainalossa kulkeva kokonaisuus. Se matkaa junassa hattuhyllyllä ja sitten levittäytyy tilaan maalausinstallaatioksi. Maalauksia paperille pääasiassa akryyli- ja akvarellivärein mukanaan muutama taitos.

Teosteni lähtökohtana ovat muun muassa patjojen pinot, erään vanhan makuupussin väri sekä ne hämärässä viihtyvät ja eksyttävät asiat, joita tavoitellessaan joutuu maalaamaan myös läpikuultavaa ja kiteenkaltaista.

• Leena Kangas (s. 1963) on valmistunut Kuvataideakatemiasta 1988. Hän asuu ja työskentelee Oulussa. Kangas on pitänyt säännöllisesti yksityisnäyttelyitä – Galleria Katariinassa viimeksi 2010 – ja osallistunut aktiivisesti yhteisnäyttelyihin. Hän on Taidemaalariliiton ja Oulun Taiteilijaseuran jäsen.
  • Galleria Katariinassa 1.8.–19.8.2018 Pinja Valja – I’m not here valokuvia ja videoita | fotografier och videor | Photographs and Videos
  • Leena Kankaan ja Pinja Valjan taiteilijatapaaminen sunnuntaina 19.8. klo 14–16.

My exhibition is an entity that can be carried under one’s arm. It travels on a hat rack of a train and then unfolds as a painting installation in a space. Paintings on paper mainly with acrylic and aquarelle colours accompanied by some folds.

The starting points of my pieces are, for example, stacks of mattress pads, the colour of an old sleeping bag and those shade-thriven misleading things that make one paint also something transparent and crystal-like when trying to reach them.