Galleria Katariinan Studio

Leena Illukka, Inka Kamula ja Tytti Korin – Kylässä
26.8.-13.9.2015

LeenaIllukka_kylassa

Kylässä on kolmen taiteilijan töistä muodostuva kokonaisuus. Leena Illukka tutkii koiraveistoksissaan kulttuurin ja luonnon rajatilaa, ihmisen maailmaa. Tytti Korinin matkalaukkuihin pakatuissa kertomuksissa mielikuvat ja kertomukset vievät toisiin tiloihin ja hetkiin. Inka Kamula luo sosiaalista mediaa käyttäen kävijälle mahdollisuuden osallistua installaatioon.

Leena Illukka on syntynyt Porvoossa 1962, asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on valmistunut Lahden Taideinstituutista vuonna 2011 ja Saimaan Ammattikorkeakoulusta kuvataiteen YAMK-linjalta vuonna 2015. Hänen teoksiaan on ollut esillä Suomessa ja ulkomailla ja teoksia on valtion taidekokoelmissa. Hän on Taidemaalariliiton, Helsingin Taiteilijaseuran ja Teollisuustaiteen Liitto Ornamon jäsen.

Leena Illukka: X-rotu, Retkahdus

Inka Kamula on syntynyt Porvoossa 1988, asuu ja opiskelee pääkaupunkiseudulla. Opiskellut Helsingin kuvataidelukiossa multimedialinjalla (2007) ja Espoossa Omnian ammattikoulussa audiovisuaalisen viestinnän linjalla (2011). Opiskelee viimeistä vuottaan Metropolian Ammattikorkeakoulussa 3d-animaatiota ja 3d-visualisointia. Työskennellyt Lontoossa ja Helsingissä visuaalisen median, sosiaalisen median ja markkinoinnin parissa.

Inka Kamula & Leena Illukka: Hoiva korhonen

Tytti Korin on syntynyt Kaarlelassa 1974, asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on valmistunut taiteen kandidaatiksi Amsterdamista Gerrit Rietveld Academiesta vuonna 2002 ja taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta vuonna 2014. Hän on osallistunut näyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän on Kuvanveistäjäliiton, Ornamon ja Taiteilijat O ry:n jäsen.

Tytti Korin: Kohtaaminen

• Galleria Katariinassa 26.8.–13.9.2015 Tapio Tuominen – Kohtauksia Sikojen maailmasta, maalauksia paperille.

Galleriakeskiviikko 2.9., Galleria Katariina avoinna klo 20 asti. Taiteilijat paikalla klo 17-20. Tapio Tuominen kertoo näyttelynsä teemoista klo 18 ja 19. Mahdollisuus osallistua Kylässä-installaatioon Leena Illukan, Inka Kamulan ja Tytti Korinin opastuksella.

• Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 13.9. klo 14–16. Taiteilijat paikalla kertomassa näyttelyistään.

• Inka Kamulan & Leena Illukan teos Hoiva Korhonen Twitterissä

• Tästä linkistä näyttelyn kuvagalleriaan.