Galleria Katariina

Katriina Sjöblom – Rakenteita, maalauksia ja piirustuksia | målningar och teckningar | Paintings and Drawings
3.1.-20.1.2019

Rakenteita-näyttelyn piirustukset ja maalaukset paperille ovat anatomisia tutkielmia ihmisestä, elimistä, elimistöstä, kehoista – elävistä ja kuolleista. Ne ovat kuvia erilaisista rakennelmista, jotka tekevät meistä yhtäältä vahvoja ja toisaalta hauraita; ihminen rakentavana ja ihminen tuhoavana.

”Taiteellinen työskentelyni on rönsyilevää. Piirrän, maalaan, vedostan, valotan, esitän, veistän ja teen monenlaisia ryhmätöitä taiteen saralla. Teosteni keskiössä on yleensä ihminen, välineestä riippumatta. Piirtäminen on kuitenkin tärkein osa taiteellista ilmaisuani ja suurikokoisten hiilipiirustusten tekeminen tällä hetkellä riittävää. Isolla paperilla viiva voi vapaasti harhailla ja sitten asettua. Työskentely tuntuu kehossa, asento piirtäessä.”

• Katriina Sjöblom (s.1976 Rovaniemi) asuu ja työskentelee Porissa. Hän on valmistunut Kankaanpään taidekoulusta (SAMK) 2014 ja osallistunut aktiivisesti ryhmänäyttelyihin ja yhteisöteoksiin mm. Porissa, Tampereella, Oulussa, Rovaniemellä ja Lahdessa. Rakenteita on Sjöblomin toinen yksityisnäyttely ja ensimmäinen Helsingissä. Sjöblom on Taiteilijaseura NYTEn ja Porin taidegraafikoiden jäsen.
  • Näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Satakunnan rahasto.
  • Galleria Katariinan Studiossa 3.1.–20.1.2019 Ida Sokka Siintävä jokin – maalauksia | målningar | paintings
  • Kantakaupungin galleriakierros Loppiaisena 6.1. klo 14 alkaen: Galleria Sculptor – Galleria G – Hippolyte – Galleria Katariina.
  • Katriina Sjöblomin ja Ida Sokan taiteilijatapaaminen sunnuntaina 20.1. klo 14 – 16.