Galleria Katariina

Jyri Ala-Ruona – Mandylions, maalauksia | målningar | Paintings
16.11.-4.12.2016

binocular-rivalry_mNäyttelyn teosten lähtökohtana ovat ihmiskasvot. Maalaukset esittävät kasvojen ihon pikkutarkasti huokosia, laskoksia ja uurteita myöten. Nämä ovat mahdollisimman todistusvoimaisia tulkintoja ulkoisista ja sisäsyntyisistä jäljistä ihmisen pinnalla. Malleinaan Ala-Ruona on käyttänyt hänelle läheisiä ihmisiä, joiden elämät nivoutuvat taiteilijan elämään intiimillä ja kokemuksellisella tasolla. Näiden suhteiden läheisyyden myötä Ala-Ruona pyrkii tuomaan esiin rajallisen ihmisen kokemusmaailman väistämättömiä muutostiloja.

• Jyri Ala-Ruona (s. 1986) on valmistunut Lahden Taideinstituutista 2011 ja opiskelee tällä hetkellä maisteriksi Kuvataideakatemian maalaustaiteen koulutusohjelmassa. Hän voitti ensimmäisen palkinnon Nuorten taiteilijoiden Art of Basware -kilpailussa 2015. Ala-Ruona on Lahden Taiteilijaseuran ja Kuvataiteilijayhteisö Hydran jäsen.

Kuva: Binocular Rivalry, 2014–15, öljy kankaalle, 100 x 70 cm

jala-ruona_ophelius

• Galleria Katariinan Studiossa 16.11.–4.12.2016 Tiina Herttua & Erika Kusumoto Kaksi näkökulmaa – 眼差しから  maalauksia | målningar | Paintings.

Kuva: Ophelius, 2016, öljy kankaalle, 70 x 100 cm