Galleria Rantakasarmi

Janne Kaitala ja Matti Sääski – Vapaus, Veljeys, Maalaus
11.5.-4.6.2017

Vapaus, Veljeys, Maalaus.

Suuria käsitteitä ja ikuisia arvoja, aina esihistoriallisista erämaista ja luolista valistuksen vallankumouksellisille kaduille ja salonkeihin.

Janne Kaitalan ja Matti Sääsken näyttelyssä voi nähdä ja kokea, kuinka vapaus, veljeys ja maalaus elävät tätä hetkeä, kuinka kerroksellinen suora maalaus nostaa mielen ja maailman tasot näkyviin, kuinka maalausjälki väreilee kuvan pinnan syvyyksissä.

Matti Sääsken tempera- ja öljyvärisekatekniikalla toteutetuissa teoksissa maalaus filosofoi ja runo maalaa kuvaa. Pääosassa on Vaeltaja, joka kohtaa olemassaoloa luovan havainnon ja todellisuuden ääriviivat (esse est percipi). Katsoja voi taiteilijan avustamana astua sisään maalaukseen, vaeltaa ja katsoa omia havaintojaan.

Janne Kaitalan akryylimaalauksissa muotojen, kuvioiden ja arabeskien kerroksellisuus kohtaa aiheiden ikuisen arkkityyppisyyden. Värin, muodon ja pinnan moniselitteisyys saa katsojan pysähtymään, katsomaan pitkään kaukaa ja läheltä, ja antautumaan   maalauksen magiikalle.

Helsingissä asuva Matti Sääski (s. 1959) on opiskellut mm. Helsingin yliopistossa ja Kuvataideakatemiassa. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä vuodesta 1986, ja on mm. Suomen Taiteilijaseuran, Helsingin Taiteilijaseuran ja Muu ry:n jäsen.

www.mattisaaski.fi, www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi, @mattisaaski.art

Janne Kaitala (s. 1970, asuu Helsingissä) valmistui Kuvataideakatemiasta 1996. Kaitala palkittiin vuoden nuori taiteilija palkinnolla yhdessä Jukka Korkeilan ja Janne Räisäsen kanssa 1999. William Thuring taidepalkinnon Kaitala sai 2007. Kaitalalla on ollut useita yksityisnäyttelyitä ja hänen teoksiaan on keskeisten museoiden kokoelmissa.

www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi