Galleria Katariina

Ilona Cutts – The Crossing Over – Yli rajan, maalauksia|målningar|Paintings
11.5.-29.5.2016

messengerKD2015Vartuin äitini rakkaudella keräämien vanhojen tavaroiden ja antiikin ympäröimänä. Nuorempana en juurikaan niitä huomioinut, mutta vuosien saatossa tunteet esineitä kohtaan ovat heränneet. Uskon, että vanhat esineet voivat antaa meille käsityksen menneisyydestä; intuitiivisen aistimisen myötä voimme löytää yhteyden tuntemattomaan.

Intuitiivisen ajattelun voima ja ’clairvoyance’, selvänäköisyys,  kiehtovat.  The Crossing Over on ns. hengellisten matkaajien kulkua rajan yli ja eläimillä on keskeinen rooli matkassa tuntemattomaan. Eläimet ovat aina olleet tärkeä osa sekä henkilökohtaista elämääni että taiteen tekemistä.

Silloin kun tunnen olevani eksyksissä ja yksin, haluaisin kuvitella että on olemassa rinnakkainen maailma, johon voimme paeta kipua ja kärsimystä. Siellä palautuu toivo ja onni, kuljettuamme yli rajan, näkymättömään maailmaan.

  • Ilona Cutts (Sampovaara) on valmistunut Kankaanpään taidekoulusta 1995 ja tehnyt kansainvälisen uran mm. Meksikossa. Suomessa hänellä oli yksityisnäyttely viimeksi vuonna 2014. Cutts on Taidemaalariliiton jäsen.ilonaworking2