Galleria Rantakasarmi

Suomi 100 – HTS 50: Kvintetti, Yhdessä – Kunniajäsenten näyttely | Outi Heiskanen, Pirkko Nukari, Tapani Raittila, Rafael Wardi
1.9.-24.9.2017

Helsingin Taiteilijaseuran uudet kunniajäsenet Outi Heiskanen, Pirkko Nukari, Tapani Raittila ja Rafael Wardi Galleria Rantakasarmissa 1.9.-24.9.2017.

Juhlavassa, ainukertaisessa Yhdessä -näyttelykokonaisuudessa nähdään neljän merkittävän suomalaisen kuvataiteilijan teoksia. Nämä maineikkaat taiteentekijät ovat olleet mukana myös Helsingin Taiteilijaseuran toiminnassa 1960-luvun lopulta lähtien ja heidät on vastikään, tämän näyttelyn yhteydessä, nimitetty seuran kunniajäseniksi. Näyttelyssä on esillä Outi Heiskasen rakastettuja klassikkoteoksia, grafiikantöitä vuosilta 1975-2015. Pirkko Nukarin koskettavat lintuaiheiset pronssiveistokset ovat pääosin uudehkoa tuotantoa ja taiteilija on ne itse koonnut hienoksi tilalliseksi kokonaisuudeksi Rantakasarmin merelliseen yhteyteen. Tapani Raittilalta nähdään näyttelyssä maalauksia ja piirroksia vuosilta 1956-92. Raittilan työt ovat pääosin herkkiä henkilötutkielmia sekä muutama asetelma ja maisemamaalaus. Rafael Wardin tummanhehkuva pastellimaalauskokonaisuus koostuu vuosien 2000-2014 teoksista, ajanjaksolta on mukana myös muutama omakuva.

Pirkko Nukari, Varpuspöllö, kääpä ja ketunleipä, 2015, pronssi

Outi Heiskanen, Taikuri, 1981, grafiikka, 33 x 24cm

Tapani Raittila, Lukeva (lettipäinen tyttö), 1989, öljy levylle, 52 x 33 cm (yksityiskokoelma)

Rafael Wardi, Tumma omakuva, 2014, pastelli, 103 x 77 cm