Galleria Katariina

Helka Immonen – Maalauksia   | Målningar | Paintings
29.5.-16.6.2019

Helka Immosen maalaukset lähtevät syvältä sisältä, niihin heijastuvat elämän pohdinnat ja tapahtumat. Maalauksiin limittyvät abstraktin taiteen perintö ja värien maailma.

Palo maalaukseen on vienyt Vapaasta taidekoulusta taidekasvatuksen opintoihin, Helsingin yliopiston piirustuslaitokselle ja tekemään pro gradu -tutkielman englantilaisesta abstraktin optisen maalaustaiteen pioneerista Bridget Rileysta.

Rileyllä maalausprosessi on huolella suunniteltu ja organisoitu apureita myöten. Immonen ei suunnittele teoksiaan etukäteen, vaan lähtee seuraamaan maalausta värien kuljettamana. Hidasta, vaistonvaraista maalausprosessia ei voi nopeuttaa, aika on tärkeä elementti matkalla valmiiseen teokseen.

• Helka Immonen on opiskellut Vapaassa taidekoulussa ja Helsingin yliopiston piirustuslaitoksella. Hän on myös valmistunut filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta taidehistoria pääaineena. Immosella on ollut lukuisia yksityisnäyttelyitä niin Suomessa kuin ulkomailla. Tämä on hänen toinen yksityisnäyttelynsä Galleria Katariinassa. Immonen on Taidemaalariliiton ja Espoon kuvataiteilijoiden jäsen.
  • Näyttelyä on tukenut Viipurin taiteilijaseura/Kiira ja Kalle Koroman rahasto.
  • Galleria Katariinan Studiossa 29.5.–16.6.2019 Jaana Pietilä 2018 osa 2 Feelings – installaatio | Installation
  • Suljettu Helatorstaina 30.5.
  • Kantakaupungin galleriakierros sunnuntaina 2.6. klo 14 alkaen Galleria Katariinasta – Hippolyte – Gallera G – Galleria Sculptor
  • Helka Immosen ja Jaana Pietilän taiteilijatapaaminen sunnuntaina 16.6. klo 14–16