Malmitalon galleria

Heli Hietala – Hyönteisiä, veistosnäyttely
25.8.-17.9.2011

Malmitalon galleriassa nähtävät Heli Hietalan Hyönteiset ovat syntyneet monien vuosien tuloksena vuodesta 2007 lähtien. Hyönteisissä välittyy Hietalan käsitys siitä, mitä taide tekijälleen luontevimmillaan on: ”kierrätystä ja kevyttä, olematta kepeää”. Taiteilija luonnehtii teosten syntyprosessia seuraavasti: ”Aluksi oli etsittävä materiaali, pengottavaroskikset ja löydettävä sopivat muoviesineet ja -osat, ja oli pyydettävä myös kavereiden apua materiaalien keruuseen. Sitten oli löydettävä erimuoveille sopivat liitostekniikat, liittäminen ilman liimoja.”

Heli Hietala valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2002 pääaineenaan teollinen muotoilu ja sivuaineinaan kuvanveisto sekämaalaus. Hietalalle taiteen tekeminen on ollut monimuotoista: kuvanveistoa, maalauksia, installaatiota, korutaidetta ja ympäristötaidetta. Hänen teoksiaan on ollut esillä museoissa, gallerioissa sekä erilaisissa taide- ja designtapahtumissa. Seuraavaksi hän aikoo keskittyä pitkäjännitteiseen taiteelliseen työskentelyyn omassa pajassaan luodakseen uusia veistoksia.

Kertakäyttöinen muovi antaa ikuisen elämän jättihyönteisille, jotka jatkavat kulkuaan ihmisen jalanjäljissä. Hyönteiset ovat valmistuneet ihmisyhdyskunnan sivutuotteena omaksi yhdyskunnakseen.