Galleria Katariina

Hanneriina Moisseinen – Hyvät kuuntelijat, sarjakuvia | serier | Graphic Novels
27.1.-14.2.2016

moisseinen_kaikki_jai_ukkovainaan_hautakin

Otso Kantokorven arvio KU Viikkolehti 5.2.2016 Otso_Kantokorpi_KU_Viikkolehti_05022016

Hyvät kuuntelijat tarkastelee ääneen ja tilaan liittyviä kysymyksiä sarjakuvassa, mutta tuo myös esiin eläinten näkökulmaa sotaan. Se kertoo tarinan lehmistä ja ihmisistä, jotka sodan seurauksena joutuivat jättämään kotinsa. Tarina sijoittuu Karjalaan, jatkosodan kesään 1944.

Näyttelyssä nähtävät, ennen julkaisemattomat sarjakuvaoriginaalit sisältyvät Moisseisen neljänteen sarjakuvateokseen, joka julkaistaan toukokuussa 2016.

• Hanneriina Moisseinen (s. 1978 Joensuussa) on kuvataiteilijan koulutuksen saanut sarjakuvataiteilija. Tämä näyttely on ensimmäinen hänen kahdesta MA-lopputyönäyttelystään Visual Culture and Contemporary Art -pääaineessa Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakouluun sekä osa Anne-Mari Kivimäen monitaiteellista Suistamo-perinnelaboratoriota. Moisseinen on mm. Helsingin Taiteilijaseuran, Muu ry:n, Sarjakuvantekijät ry:n ja Kutikuti ry:n jäsen.
  • Näyttelyä ovat tukeneet Koneen Säätiö sekä Karjalan Sivistysseura.
  • Galleria Katariinan Studiossa 27.1.–14.2.2016 Carla Lundell – Looking for a Softer Air to Breath, maalauksia | målningar | Paintings
  • Galleriakeskiviikko 3.2. klo 17–20:

Klo 18 Suistamo-sarjakuvakonsertti

Anne-Mari Kivimäki, notka-haitari ja laulu

Eero Grundström, harmooni ja laulu

Sekä Suistamo-sarjakuvakonsertti että näyttely Hyvät kuuntelijat ovat saaneet alkunsa Anne-Mari Kivimäen Suistamo-perinnelaboratoriosta, joka on hänen taiteellinen tohtorintutkintonsa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan. Kivimäki on Suistamo-tutkimuksen myötä muun muassa kehittänyt oman musiikkityylin, joka pohjautuu vanhaan, karjalaiseen, hypnoottiseen haitarimusiikkiin.

Konsertin toinen esiintyjä on polkuharmoonivirtuoosi, muusikko, säveltäjä Eero Grundström, joka on myös vastannut näyttelyn äänisuunnittelusta.

Konsertin musiikin, kuten myös näyttelyn sarjakuvien pohjalla on sama teema, lähtö Karjalasta. Musiikki on toteutettu ja osin myös sävelletty vuoropuhelussa Hanneriina Moisseisen sarjakuvien kanssa.

• Su 14.2. klo 12.15 Galleriakierros lähtee Galleria Katariinasta. Oppaana Sonja Löfgren, vapaa pääsy. Reitti jatkuu Galleria Duetto (Piia Lehti), Galleria Bronda (Pekka Parviainen) ja Galleria Sculptor (Marjatta Tapiola).
  • Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 14.2. klo 14–16. Hanneriina Moisseinen ja Carla Lundell paikalla kertomassa näyttelyistään. Klo 14.30 Hanneriina Moisseinen opastaa kierroksen sarjakuviensa maailmaan.
  • moisseinen_kaikki_jai_ukkovainaan_hautakin_M